Pretraga

Ove pjesme sadrže skrivene poruke

A- A+

Jeste li ikad slušajući neku pjesmu primjetili nešto čudno, što možda ne bi trebalo biti u pjesmi? Preslušajte ponovno, jer vrlo vjerojatno ste otkrili skrivenu poruku u pjesmi. Ima ih mnogo, nalaze se u raznim pjesmama, a sve ovisi o kreativnosti benda, kantautora ili pak tekstopisca. Neke zvuče kao refren, neke su skrivene ispod niza melodija i teško se čuju, ali kad se koncentrirate na određene dijelove možete ih prepoznati.

Osim što skladaju glazbu, često puta prilikom pisanja tekstova glazbenici u svoje uratke uvrste i skrivene poruke. One nisu očite i morali biste se zaista potruditi u koncentriranom slušanju pjesme i čitanja teksta kako biste ih otkrili. Iako se često puta mislilo da su skrivene poruke slučajne, to nije istina. Izvođači koji su nabrojani u nastavku su namjerno koristili određene riječi u pjesmi, kako bi naveli slušatelja na krivi trag i prikrili pravu poruku. Međutim, s vremenom se to otkrilo.

Bob Dylan – Rainy Day Woman

Ljubitelji marihuane su bili ludi za ‘Rainy day Woman’ pjesmom i to zbog stiha ‘everybody must get stoned’ , no na kraju se ispostavilo da uopće nije riječ o marihuani niti drogiranju. Dylan je naime pjevao doslovno o kamenovanju.

Oasis – ‘D’you Know What I Mean’

U ovoj pjesmi nakon 1:30 čujete tonove koji su zapravo morseov kod. Ukoliko pažljivo čujete, ti tonovi dolaze nakon stiha ‘Don’t look back cos you know what you might see’. S tonovima u morseovom kodu glavni pjevač grupe zapravo kaže ‘Nosite se’. U jednom puno kasnijem razgovoru za medije Oasisovci su priznali da se radi o poruci ‘nosite se’ no isto tako su napomenuli kako ne znaju je li točno pogođen kod.

Prince – ‘Darling Nikki’

Ukoliko pažljivo slušate ‘Darling Nikki’ vidjet ćete da pred kraj pjesme kad se čuje padanje kiše zapravo u pozadini netko pjevuši nešto poput refrena. Skrivena poruka kaže ‘Kako si , dobro, zna da Gospod ubrzo dolazi, dolazi ubrzo’.

Frank Zappa – ‘Hot Poop’

Pjesma legendarnog Zappe i prilično smiješnog naziva također u sebi nosi poruku koja se ne čuje na prvo ili drugo slušane pjesme. Na 0:15 možete poslušati o čemu se radi, a Zappa počinje skrivenu poruku s ‘Pogledaj oko sebe prije nego kažeš da te nije briga’.

Franz Ferdinand – ‘Michael’

Skrivena poruka za basista Boba Hardya nije kontroverzna i da se prilično lako otkriti. Prije druge strofe čuje se promijenjeni glas koji kaže ‘Brine se za tebe, nazovi svoju majku’ što zapravo insinuira na basista Hardya koji je tijekom snimanja pjesme imao nostalgiju za svojim domom.