Pretraga

Ovo je najslušanija pjesma u Hrvatskoj u studenom

A- A+

Podaci, koje Institut hrvatske glazbe izlistava svakog tjedna govore da je apsolutno najslušanija pjesma u proteklom mjesecu Saturn grupe Vatra. Naime, u sva četiri tjedna bila je najčešći odabir urednika, 80 radijskih postaja u zemlji, preuzevši čelnu poziciju od ‘vladarice’ listopada Nine Badrić, čija je pjesma ‘Vjetrenjače’ bila prva kroz cijeli taj mjesec.

Screenshot: YouTube

Pjesma Saturn virovitičkog rock sastava Vatra, najslušanija je pjesma radijskog etera u studenom, prema podacima Instituta hrvatske glazbe i sustava Playkontrol. Nakon što je Saturn s čela službene ljestvice HR Top 40 skinuo ‘Vjetrenjače’ Nine Badrić, zadržao se tamo kroz cijeli protekli mjesec.

Izdvojeni članak

Ovo je najslušanija hrvatska pjesma u listopadu

Songkillersi i Nikola Marjanović s ‘Dio mene’ drugi po učestalosti emitiranja

Kada je riječ o drugom mjestu po učestalosti emitiranja u radijskom eteru, dvije pjesme su po dva tjedna zauzimale tu ‘srebrnu poziciju’.

Radi se o uratku Pishomodo Popa ‘Ona ludo pati’ te ‘Dio mene’, koju izvode Sonkillers feat. Nikola Marjanović.

No kako je u četiri tjedna proteklog mjeseca potonja zauzela i dva treća mjesta, a ‘Ona ludo pati’ treće i četvrto, zaključak je da je ‘Dio mene’ druga najemitiranija pjesma, prema odabiru urednika 80 radijskih postaja.

Recimo i to da su ‘Vjetrenjače’ Nine Badrić, sve do zadnjih sedam dana bile na jednoj od top pet pozicija, dok su na toj najnovijoj tjednoj ljestvici na mjestu broj šest.

Izdvojeni članak

Ovo su najizvođenije pjesme u u glazbenoj povijesti

Prošli tjedan Vatra dvije pjesme u top 5

Frontmen Vatre Ivan Dečak, nije krio oduševljenje u prvom tjednu (od 31. listopada do 6. studenog) kada su preuzeli primat od Nine Badrić.

– Ostao sam bez teksta! Nakon što smo 26 tjedana plesali Tango, sada vrtimo Saturn. Zahvaljujem svima koji ga vrte s nama, komentirao je tada Ivan Dečak za IHG. Kada je riječ o popraćenosti Saturna na drugim medijima, primjerice na najpopularnijim internetskom video servisu YouTubeu, pjesma je netom prešla 100 tisuća pogleda.

No zanimljivo da se spomenuti Vatrin hit singl Tango, u proteklom tjednu vratio u top 5, odnosno upravo na peto mjesto.

Na kraju dodajmo da je singl Tonya Cetinskog, kojeg je predstavio 20. studenog, odmah je u prvom tjednu dospio na poziciju broj 3, na ovoj ljestvici HR Top 40.