Pretraga

Ovo je najslušanija hrvatska pjesma u listopadu

A- A+

Prema podacima Instituta hrvatske glazbe, najslušanija pjesma u listopadu u sva četiri tjedna bila je novi singl Nine Badrić ‘Vjetrenjače’. Spomenuta udruga uz sustav Playkontrol formira ovu službenu ljestvicu na osnovu najčešćeg izbora preko 50 radijskih postaja u zemlji. Donosimo i tjedni pregled za period od 27. listopada do 3. studenog.

Screenshot: YouTube

Vjetrenjače Nine Badrić najslušanija su pjesma u radijskom eteru u proteklih mjesec dana prema podacima Instituta hrvatske glazbe i sustava Playkontrol. Naime, njen novi singl cijelog proteklog mjeseca nije silazio s čela službene ljestvice HR Top 40, a i u ovom posljednjem 44. tjednu ove godine, tako je ostalo.

Izdvojeni članak

Ovo su najizvođenije pjesme u u glazbenoj povijesti

Nina se nada prvom mjestu do kraja godine

– Sad se već sa pravom nadam da ćemo sa pjesmom “Vjetrenjače” držati poziciju broj jedan do kraja ove godine. To bi bilo baš sjajno!, zadovoljno je komentirala Nina za IHG.

No njenom se singlu opasno približava pjesma Saturn, virovitičke grupe Vatra. Naime ova je pjesma od početka listopada pri vrhu top ljestvice, odnosno redom na pozicijama 3, 6, 5, a protekli tjedan se popela na broj 2.

Dodajmo da grupa Vatra dugih 25 tjedana pri vrhu liste ima i pjesmu Tango, koja je i prošlih sedam dana opstala na visokom sedmom mjestu.

Izdvojeni članak

Najizvođeniji hrvatski glazbenici

Gobac i društvo s nešto oscilacija dospjeli na petu poziciju

Među pjesmama koje su obilježile listopad, uz već spomenute Vjetrenjače i Saturn vrijedi izdvojiti zbog konstantnog obitavanja u vrhu ljestvice HR Top 40 i ‘Dio mene’ Songkillersa u suradnji s Nikolom Marjanovićem (plasmani po tjednima – 4,4,2,4), ‘Nitko kao mi’ Saše Lozara (2,2,3,6) te ‘Malenu’ Grette feat. Gebya s plasmanima po tjednima u listopadu – 5,3,4,3.

Nakon oscilacija, popraćenih 33. mjestom u tjednu od 3. do 9. listopada te ispadanjem s ljestvice u narednom, ‘Ona ludo patiPsihomodo popa zadnja dva tjedna popela se prvo na šesto, a zatim i na peto mjesto u proteklih sedam dana.

Treba ipak reći da se odabiri glazbenih brojeva na radijskim frekvencijama kudikamo razlikuju od trendova na svemrežju, budući da primjerice neprikosnovene Ninine Vjetrenjače na YouTubeu imaju tek nešto više od 60 tisuća pogleda u oko mjesec i pol, otkada je objavljena.

Saša Lozar je pak na 15-ak sa svojim singlom Nitko kao mi, dok je Vatra sa Saturnom blizu 70 tisuća pogleda na najpopularnijem internetskom video servisu.