Pretraga

Pa gdje ih nema? Popularni ‘storiji’ stigli na još jednu popularnu društvenu mrežu

A- A+

Nakon što su Shapchatovu opciju nestajućih priča preuzeli Instagram i Facebook, popularne ‘storije’ počele su preuzimati i druge društvene mreže. Sada ih imaju gotovo svi pa tako i LinkedIn pa čak i WhatsApp. Zadnja linija obrane ‘društvenih mreže kakve su nekad bile’, bio je Twitter no i oni su popustili. Od ovog tjedna postoje Twitter Fleets.

ilustracija: Robin Worrall/Unsplash

Kao i ‘storiji’ na drugim društvenim mrežama, Twitter Fleets nestaju nakon 24 sata. Jedino što, osim fotografija i videa, možete podijeliti i svoje ‘prave’ tvitove. Kao i druge ‘storije’, naći ćete ih na vrhu mobilne aplikacije. Kako bi rekao Balašević: ‘Princip je isti, sve su ostalo nijanse’.


No, iz Twittera tvrde da je ovo velika novost za korisnike.

– Kroz naša ispitivanja u Brazilu, Italiji, Indiji i Južnoj Koreji saznali smo kako je Fleets pomogao ljudima da se lakše pridruže razgovoru – vidjeli smo kako ljudi s Fleetsom više razgovaraju na Twitteru. Novi korisnici Fleets vide kao lakši način za dijeljenje onoga što im je na umu. Budući da nakon jednog dana nestaju s vidika, Fleetsi su ljudima pomogli da se osjećaju ugodnije dijeleći svoje misli, mišljenja i osjećaje. Uzbuđeni smo što ćemo saznati više o tome kako i vi koristite flote, poručili su korisnicima.

Ipak, priznaju da će vam ‘ovaj format možda zvučati poznato’.

– Saznali smo da se nekim ljudima ugodnije pridružiti razgovorima na Twitteru s ovim efemernim formatom, tvrde iz Twittera.