Pretraga

Hoće li biti popularnija od TikToka? Nova društvena mreža u par dana dobila 100 milijuna korisnika

A- A+

Metin konkurent Twitteru ruši rekorde. Nova društvena mreža na tržištu, Threads, premašila je 100 milijuna korisnika u samo nekoliko dana od svoga izlaska, što znači da je jedna od najbrže rastućih u povijesti, usprkos tome što još nije dostupna u EU.

Foto: Unsplash

Threads, društvena mreža koju je napravila Meta da bi konkurirala Twitteru, niže rekorde popularnosti. Svega nekoliko dana od svoga izlaska, premašila je 100 milijuna korisnika, što znači da je već sada jedna od najbrže rastućih društvenih mreža u povijesti, unatoč tome što i dalje nije dostupna za preuzimanje u Europskoj Uniji.

– 100 milijuna ljudi registriralo se na Threads u svega pet dana. Nisam siguran da mogu biti svjestan te činjenice. To je suludo. Tim koji stoji iza Threadsa se razbija od posla. Neke stvari smo napravili bez reda, ali obećavam da ćemo ovu stvar učiniti sjajnom, rekao je voditelj Instagrama, Adam Mosseri.

Kako prenosi The Verge, korisnici su u svega nekoliko dana podijelili više od 95 milijuna objava i lajkali nešto 190 milijuna puta. Očekuje se da će se te brojke višestruko povećati u sljedećim tjednima, pogotovo kada Threads postane dostupan za preuzimanje u EU.

Izdvojeni članak
djevojka tipka na mobitel

Ova društvena mreža trebala bi postati novi hit: Svidjet će se ljubiteljima Twittera

Podsjetimo, na Threadsu korisnici mogu komentirati, lajkati i dijeliti objave, a budući da je riječ o ‘kopiji’ Twittera, broj znakova unutar objava ograničen je na 500 s razmacima. Dosta toga slično je i Instagramu, osobito vizualni dizajn sučelja i kontrola, a zanimljivo je i da se korisnici mogu

– Vizija za Threads je stvoriti prijateljski javni prostor za razgovor. Nadamo se da ćemo iskoristiti ono što Instagram radi najbolje i stvoriti novo iskustvo teksta, ideja i rasprave o onome što vam je na umu, objavio je nakon predstavljanja Threadsa Mark Zuckerberg, izvršni direktor Mete.