Pretraga

Pametna kuća zapošljava: Otvorena je pozicija za Social Media Managera

A- A+

Naš komunikacijsko-marketinški tim traži pojačanje – zapošljavamo osobu na poziciji Social Media Managera! Ako te zanima daljnji razvoj u području digitalnog marketinga i želiš raditi u medijima, voliš učiti i izvršavati raznovrsne zadatke, a uz to si i komunikativna i kreativna osoba, savršena si osoba za ovaj posao.

Imaš profil na skoro svakoj društvenoj mreži i niti jedan trend ti ne prolazi ispod radara? Ovo je posao za tebe! | foto: Unsplash

Pametna kuća nakladnik je tri portala: srednja.hr, mirovina.hr i bauštela.hr. Sva tri portala su nišna i obraćaju se specifičnim publikama, a prema alatu Gemius Audience mjesečno ih posjeti ukupno preko 1.218.000 jedinstvenih čitatelja (Gemius Rating, podaci za siječanj 2023. godine). Prema istim podacima, nalazimo se u top 10 najčitanijih medijskih nakladnika u Hrvatskoj.

Značajan dio ove čitanosti čini i vidljivost na društvenim mrežama. Naš sadržaj objavljujemo na Facebooku, Instagramu, TikToku, Twitteru , YouTubeu i LinkedInu, a kako se ipak radi o nišnim portalima sa specijaliziranom publikom, vrsta komunikacije za publiku svakog od portala je nešto drugačija.

Stoga, ako misliš da imaš što je potrebno za komuniciranje s mladom publikom učenika i srednjoškolaca (srednja.hr), s pripadnicima tzv. zlatne generacije, umirovljenicima (mirovina.hr) te sa širokom publikom onih zainteresiranih za građevinski sektor (bauštela.hr), javi nam se!

Kako će izgledati tvoj radni dan?

Tražimo osobu s iskustvom rada na sličnim pozicijama, budući da sam posao uključuje širok spektar vještina. Kada bismo morali sažeti cijeli ovaj oglas za posao, mogli bismo reći da tražimo osobu koja može novinarski sadržaj koji dijelimo na našim portalima prenijeti na publiku na način prilagođen društvenim mrežama – bilo da se radi o social objavama na Facebooku i Instagramu s kojim se mogu poistovjetiti studenti, umirovljenici ili bauštelci, ili o kratkom video sadržaju koji informira i educira mladu publiku.

Svakako valja napomenuti kako dio posla obuhvaća i posao za klijente – kreiranje i dijeljenje sadržaja koji je srodan portalima Pametne kuće, ali koji je napravljen prema briefu i u dogovoru s našim klijentima. Ovo je prilika za rad s renomiranim tehnološkim ili prehrambenim brendovima, privatnim i javnim učilištima i brojnim drugim našim partnerima. Upravo s njima radimo na zanimljivim kampanjama i online konferencijama pa će naš budući Social Media Manager imati priliku raditi i na većim projektima koji uključuju stvaranje velikih marketinških strategija, sudjelovanje u organizaciji događaja i slično.

Kako se uspješnost kreativnosti nekako mora i mjeriti i analizirati, dio posla uključuje i stvaranje i analizu izvještaja, kako za klijente, tako i za inhouse kampanje. Jedno je sigurno, niti jedan dan ti neće izgledati isto!

Radno mjesto: Social Media Manager

Što ćeš raditi?

U suradnji s ostalim članovima tima smišljati, planirati, kreirati i objavljivati sadržaj za društvene mreže portala srednja.hr, mirovina.hr i bauštela.hr, što uključuje sadržaj za Facebook, Instagram, YouTube, TikTok i LinkedIn te newslettere. Sudjelovati u osmišljavanju kreativnih rješenja i kampanja za klijente i inhouse projekte. Pratit ćeš razvoj kampanja, komunicirati s ostalim članovima tima i novinarima te na kraju analizirati rezultate i na temelju njih smišljati nova moguća rješenja.

Što tražimo?

 • VSS
 • Iskustvo 2+ godine na sličnim pozicijama, rad na sličnim poslovima u medijima je prednost;
 • Izraženu kreativnost u stvaranju sadržaja za društvene mreže;
 • Dobro poznavanje alata poput Meta Business Suite, Facebook Ads Managera, Google Analyticsa te alata za kreiranje sadržaja poput Canva, Adobe Photoshop, Adobe Premiere ili sličnih alata za montažu videa;
 • Visoku razinu organizacije i odgovornosti, poštivanje rokova;
 • Iskustvo rada u CRM sustavu;
 • Izražene vještine komunikacije;
 • Spremnost za učenje i timski rad;
 • Poznavanje engleskog jezika.

Što nudimo?

 • Osmosatno radno vrijeme u moderno opremljenoj redakciji sa svom potrebnom opremom;
 • Petkom rad od doma kao i tijekom ljetnih/zimskih mjeseci;
 • Poslovno komuniciranje kroz alate Slack i Monday;
 • Ugovor na neodređeno;
 • Kvartalne razgovore s poslodavcem kroz koje se prati tvoj razvoj, a sukladno tome i nagrađuje;
 • Rang plaće od 900 do 1.100€ neto;
 • Godišnji bonus ovisno o rezultatima;
 • Rad u prijateljskoj atmosferi s mladom ekipom;
 • Radno mjesto na kojem možeš puno naučiti, ali i na kojem ti možeš naučiti druge što znaš;
 • Rad s ekipom s bogatim iskustvom naručivanja hrane i istančanim gurmanskim ukusom.

Što trebaš napraviti?

Ispuniti prijavu koju možeš pronaći ovdje. Prijava uključuje slanje životopisa te portfolio dosadašnjih radova. Ako nam se svidi tvoja prijava, slijedi drugi krug u kojem ćeš morati riješiti par zadataka. Zadnji korak ove prijave za posao je intervju.

Koji je rok za prijavu?

Svoju prijavu pošalji najkasnije do 20. veljače 2023. godine u 23:59h. Očekivani početak rada je 3. travnja.