Pretraga

Pet najbizarnijih prodaja preko interneta!

A- A+

I prije nego što se pojavio eBay, razne stvari nudile su se na prodaju putem interneta. Od njegove pojave, pak, malo je toga što nema u online ponudi. Najčešće to budu sasvim obične stvari poput nakita i umjetnina, no u nekim slučajevima bilo je predmeta i pojava koje je teško opisati, a kamoli prodati osobi čiji IQ nije jednoznamenkast. No očito ima i takvih, pa vam donosimo pet najbizarnijih prodaja preko interneta.

5. Značenje života

Da, dobro ste pročitali. Za 3 dolara i 26 centi jedan je Amerikanac nudio sve odgovore dosad nepoznate čovječanstvu, uz napomenu da ako živite izvan SAD-a dostava pošiljke neće biti moguća, jer onda on mora platiti troškove dostave. Prodavač nije naveo u kojem obliku se nalazi Značenje života, već je samo priložio sliku duge.

4. Ukleta gumena patka2004. godine jedan je tip prodao gumenu patku tvrdeći da je ukleta. Naime, po njegovoj priči ta je patka pričala strašne priče njegovom jednoipolgodišnjem sinu, te ga čak i ugrizla. Nakon ugriza, mališan je postao zloban i mrzovoljan, te počeo bacati sve svoje stvari po kući (što mora da je bila posljedica strašne kletve,pa zar se tako ponaša normalno jednoipolgodišnje dijete?!). Nakon 7 dana aukcije, za ukletu patku dobio je 107.50 dolara, a sinčić se vratio u dobroćudno stanje.

3. Žvakaća guma Britney SpearsJedna Britanka prodala je žvakaću gumu za koju je dobila 14 000 dolara. Kako? Tvrdila je da je upravo tu žvakaću Britney Spears ispljunila na Wembleyu 2000. godine, te da je ona uhvatila iz publike.  Iako nije imala nikakav dokaz da je to baš ta žvakaća guma, to nije spriječilo neku opsesivnu budalu da joj pokloni 70-ak tisuća kuna.

2. Zamišljeni prijatelj“Moj zamišljeni prijatelj Jon Malipieman više mi ne odgovara. Napunio sam 27 godina i osjećam da sam ga nadrastao.  On je jako druželjubiv. Ako ga kupite, zajedno s njim poslat ću vam popis stvari koje on voli i ne voli raditi, te njegov portret koji je sam napravio (slika ispod).” Ovako je glasila oglasna poruka kojom je jedan Britanac na eBayu prodavao svog zamišljenog prijatelja. Ako ste mislili da nema onoga tko bi nasjeo na ovo, 31 poslana ponuda, od kojih je pobjedonosna iznosila 3000 dolara će vas razuvjeriti. Blago ludima.

1.  Dajte ime mom djetetuU moru navedenih freakova, prvo mjesto suvereno drži Melissa Heuschkel. U travnju 2004. godine, tada 33-ogodišnja Mellisa ostala je četvrti put trudna. Kada je došlo vrijeme da vlastitom djetetu da ime, ostala je bez inspiracije, pa je odlučila napraviti online aukciju, a onome tko ponudi najveću svotu dati pravo da imenuje njeno djete. Sve to možda i nebi bilo toliko bizarno da najveću svotu nije ponudila online kockarnica GoldenPalace.com, koja je nakon pobjede na aukciji odlučila dati djetetu ime (GLE ČUDA) GoldenPalace.com. Tako je Melissa jednim udarcem ubila dvije muhe: riješila se besanih noći tijekom kojih je mozgala o imenu, te bez puno muke zaradila 15 100 dolara. Valjda žena nije bila svjesna da je muke tek očekuju kad se mali GoldenPalace.com prvi dan vrati iz škole.