Pretraga

Pitanja koja Google postavlja na razgovoru za posao

A- A+


Izdvojeni članak

Najbolji odlaze iz zemlje: Čeka ih posao i bolja budućnost

Mnogima je razgovor za posao jedan od stresnijih trenutaka u životu. Dolazak pred ljude u odijelima i rešetanje pitanjima iz životopisa sastavni su dio mnogih razgovora. Iako mnoge ljude pitaju o zaposlenju i hipotetskim situacijama na poslu koje bi trebali riješiti, tvrtka Google je otišla korak dalje u postavljanju pitanja svojim kandidatima za posao.

Na razgovoru za posao u tvrtci Google potencijalni zaposlenici suočavali su se s nizom bizarnih pitanja na koja su morali što preciznije odgovoriti kako bi zadovoljili na natječaju. Ova pitanja, koja su prije mozgalice nego prava pitanja, dugi niz godina postavljala su se kandidatima, prenosi portal dnevnik.hr.

Donosimo vam 15 najneobičnijih upita.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Najbolje slike Google mapsa

 Koliko loptica za golf stane u školski autobus?

U zemlji u kojoj ljudi žele samo dječake, svaka obitelj nastoji dobiti dijete dok ne dobije dječaka. Ako dobije djevojčicu, nastoji dobiti novo dijete. Ako dobije dječaka, prestat će.Koliki je omjer dječaka i djevojčica u toj zemlji?

Napravite plan evakuacije za San Francisco.

Dobili ste dva jaja i imate pristup zgradi od 100 katova. Jaja mogu biti vrlo tvrda ili vrlo krhka, što znači da se mogu razbiti ako padnu s prvog kata ili se čak ne moraju razbiti ni ako padnu i sa stotog kata. Oba jaja su identična. Morate odrediti najviši kat s kojeg jaje može biti bačeno, a da se pritom ne razbije. Pitanje je koliko padova trebate isprobati. Pritom možete razbiti dva jaja.

Zašto su rubovi šahtova okrugli?

Objasnite značenje izraza dead beef.

Čovjek je dogurao automobil do hotela i izgubio sve svoje bogatstvo. Što se dogodilo?

Izdvojeni članak

Pogledajte što Google skriva od vas

Trebate provjeriti ima li vaš prijatelj Bob točan broj vašeg telefona, ali ne možete ga izravno pitati. Pitanje morate napisati na papiriću koji ćete dati Evi, koja će ga predati Bobu i vratiti vam odgovor. Što morate napisati na papiriću, osim samog pitanja, da bi Bob mogao razumjeti poruku, a da Eva ne može pročitati vaš telefonski broj?

Kapetan ste gusarskog boda i vaša posada treba glasati o tome kako će podijeliti zlato. Ako se manje od pola gusara složi s vama, vi umirete. Kako biste raspodijelili zlato tako da dobijete dobiti dobar dio plijena, a da ipak preživite?

Objasnite bazu podataka u tri rečenice svom osmogodišnjem nećaku.

Smanjili ste se na veličinu novčića od pet centi, ali je i vaša masa proporcionalno smanjena tako da zadrži svoju izvornu gustoću. Potom ste bačeni u praznu čašu miksera, a oštrice će se pokrenuti za 60 sekundi. Što ćete učiniti?

Imate osam loptica i sve su iste veličine. Sedam njih teži jednako, a jedna je malo teža. Kako ćete pomoću vage i samo dva vaganja pronaći loptu koja je teža?

Koliko biste naplatili pranje svih prozora u Seattleu?

Koliko puta dnevno će se kazaljke sata preklopiti?

Koliko majstora za uštimavanje klavira postoji u cijelom svijetu?