Pretraga

Pitali smo mlade idu li u solarij: ‘Brala sam jagode po suncu pa sam dobila malo boju’

Toplinski val u punom je jeku te već danima slušamo obavijesti kako se zaštititi od sunca i štetnog UV zračenja. Iako su iz Zagreba već mnogi pobjegli na more, mi smo na ulicama provjerili koliko mladih odlazi u solarij. Neki uopće nisu znali za termin solarij, ali dok smo im objasnili shvatili su što je to. Podržavaju promjenu da se zakonski maloljetnicima zabrani odlazak u solarij.

solarij

Solarij | foto: Pixabay

Prije nekoliko mjeseci mediji su pisali kako će se od jeseni zakonski zabraniti ulazak maloljetnicima u solarij. Ako netko ne zna, solarij je uređaj za zračenje tijela s UV svjetlom, a cilj je dobivanje preplanulog tena. Na ulicama Zagreba provjerili smo idu li mladi u solarij, a mnogi od njih nisu odmah povezali da je solarij ‘uređaj za sunčanje’.

– Brala sam jagode po suncu pa sam dobila malo boju, for free. Ne idem u solarij, kazala nam je jedna djevojka.

Izdvojeni članak

Nakon ove priče više nećete zaboravljati kremu za sunčanje: ‘Jedva sam živ ostao’

Sljedeći prolaznik također nam je rekao da ne ide u solarij ni da zna nekog tko ide. Smatra da je zakonska regulativa o odlasku maloljetnika u solarij nepotrebna te da bi trebao biti izbor tko želi ići u solarij.

– Ja ipak mislim da je to dobro, ne vidim neku potrebu da maloljetnici idu u solarij, rekla nam je prolaznica, a više pogledajte u našem videozapisu.

@srednja_hr Mislite li da je ok da maloljetnici idu u solarij? 🤔 … #srednjahr #srednja #mladi #ljeto #sunčanje #ten #solarij #fyp #foryoupage ♬ original sound – srednja_hr