Pretraga

Plati Facebook da budeš popularan

A- A+

Facebook, prenosi Daily Mail, razmišlja o uvođenju nove aplikacije pod imenom “Highlight”. Ova nova aplikacija je još jedan u nizu pokušaja Facebooka da pokuša zaradit koji dolar više na svojoj usluzi.

Kako funkcionira nova aplikacija? Istraživanja su pokazala da samo 12% vaših prijatelja vidi vaše statuse, linkove i ostale aktivnosti koje stavljate na vaš Facebook profil, te bi uz određenu naknadu mogli neke od vaših umotvorina bolje “promovirati”. Ukoliko kliknete uz neki status HIGHLIGHT opciju ona bi ostala na news feedu vaših prijatelja duže i pri vrhu. Naravno, uz to vam se skine pokoji dolar sa računa. Ova aplikacija se trenutačno testira među Facebook korisnicima na Novom Zelandu. 

Pitanje je koliko je ovaj potez Facebooka pametan. Korisnici neće biti sretni ako će im se konstantno pojavljivati glupi statusi od nekoga tko ima pokoji dolar više za baciti. Jedna od poanta online društvenih mreža je oduvijek bila da se popularnost stječe inteligencijom, dobrim forama i zanimljivim sadržajem – ne debljinom novčanika.