Pretraga

Na plaži ne može biti dosadno: Sjetili smo se nekih aktivnosti koje možete raditi sami ili u društvu

A- A+

Svakodnevno izležavanje na plaži uz povremeni skok u more vrlo brzo može postati dosadno. Hmmm, ma dobro, koga mi to lažemo? Uživanje bez obaveza neće nam tako brzo dosaditi, ali uz poneku aktivnost svakako će postati zanimljivije. Zato smo vam pripremili nekoliko ideja o tome što možete raditi na plaži kada ste sami, a što kada ste u društvu.

Foto: Pixabay

Ljeto je godišnje doba koje većinu učenika i studenata podsjeća na bezbrižnost, zabavu i opuštanje. Sama pomisao na sunce i more dovoljna je da nam mozak prestane misliti o svemu drugom. Ipak, da nam cijelo ljeto ne bi prošlo bez da sve to malo i začinimo, sjetili smo se nekoliko aktivnosti koje biste mogli raditi dok uživate na plaži neovisno o tome jeste li tamo sami ili se nalazite u društvu obitelji ili prijatelja.

Sam(a) na plaži

Izdvojeni članak

5 trikova za preživljavanje ljetovanje sa starcima

1. Čitanje knjige, stripa, časopisa – čega god. Ovo je savršeno vrijeme da pročitate neku knjigu koju ste dugo željeli, ali zbog obaveza jednostavno niste stigli. Časopisi su također odlični za plažu, pogotovo oni s lakim i zanimljivim temama koje vas neće previše zamarati. Ako niste sigurni što biste čitali, možda vam pomognu preporuke naših novinara.

2. Slušanje glazbe. Dok ležimo na suncu ili hladu, kada se nauživamo zvuka mora i pjeva cvrčka, dobra je ideja posegnuti za nekim novim albumom najdražeg izvođača koji nismo stigli preslušati.

3. Rješavanje križaljke. Ili sudoka. Ili rebusa. Svejedno je. Mozak ipak mora malo raditi, a ako ste pročitali cijeli časopis ili se pokraj vas našla neka novina, zasigurno ćete naći mozgalicu koja će vam pomoći da vrijeme brže prođe.

4. Učenje. Eeee, sad već mozak radi malo jače. Ipak, mnogi studenti odlučit će se na ovu opciju. Kad ste već na moru, šteta bi bilo ne spojiti ugodno s korisnim. Vjerujemo da postoji gradivo koje se ne može naučiti na plaži uz koktel, ali sigurni smo i da će “čituckanje” skripte u ugodnoj atmosferi ipak uroditi nekakvim plodom.

5. Na plaži nikad nisi sam(a). Bacite oko na ekipu koja igra odbojku na pijesku, možda vas pozovu da im se pridružite. Nije sramota ni ako se sami ponudite. Možda steknete i neke nove prijatelje ili vam se dogodi neka ljetna ljubav.

Na plaži u društvu

Izdvojeni članak

Društvene igre koje će popraviti tulum

1. Utrkivanje do bova. Gubitnik plaća piće.

2. Kartanje. Karte ne zauzimaju puno mjesta u ruksaku ili torbi, a svi ih znaju igrati. Uno, briškula, trešeta, bela, Crni Petar… Aktivnost za sve.

3. Odbojka na plaži. Ne zaboravite ponijeti loptu jer ćete u blizini zasigurno pronaći neki teren za odbojku na pijesku. Ne trebate biti vrhunski igrači, bitno je zabaviti se, a usput i vaše tijelo vježba. Nakon toga, trk u more da biste se rashladili.

4. Traženje i skupljanje školjki. Ovo možete raditi i sami, ali u društvu je još bolje. Ako se nalazite na dugačkoj pješčanoj plaži, tko zna što sve možete pronaći. Kasnije od školjki možete nešto i izraditi.

5. Zakopavanje prijatelja u pijesku. Daaa, to je ona aktivnost koju smo obožavali raditi kad smo bili djeca, a sad smo na nju malo zaboravili. Zakopajte prijatelja i ne zaboravite ga fotkati za Instagram! I naravno ne zaboravite ga potom otkopati…