Pretraga

Ne znate kako provesti zadnji tjedan praznika? Ova škola organizira radionice za sve učenike

A- A+

Učenicima je preostao još samo jedan tjedan praznika te se nakon toga vraćaju u školske klupe. I ovog ljeta diljem Hrvatske organizirale su se razne aktivnosti i radionice za učenike, a tu praksu u zadnjem tjednu praznika nastavit će jedna zagrebačka gimnazija. Organiziraju ljetnu školu matematike za sve uzraste pa tako mogu sudjelovati i osnovnoškolci i srednjoškolci.

prazne klupe u učionici

Učionica | foto: Unsplash

Ljetnim praznicima za učenike polako dolazi kraj, a u našem školskom kalendaru možete pogledati kada su na redu sljedeći praznici. Ovog ljeta učenici su imali priliku pohađati razne aktivnosti. Tako je diljem Hrvatske u ljetnim sportskim aktivnostima sudjelovalo više od 14.000 učenika, a učilo se i o zdravoj prehrani.

U Zagrebu je organiziran Odmorko, program besplatnih sportskih aktivnosti za učenike osnovnih i srednjih škola. Upravo zadnjeg tjedna praznika zagrebačka Gimnazija Lucijana Vranjanina odlučila je osmisliti ljetnu školu matematike za učenike svih uzrasta.

Izdvojeni članak
učenik piše u bilježnicu u razredu

Školski kalendar s praznicima za 2023. I 2024. školsku godinu

– Kao i prijašnjih godina, ljetna škola otvorena je za sve osnovnoškolce i srednjoškolce koji žele doći. Nema prijava i ne plaća se, kazali su iz zagrebačke gimnazije.

Tako će se radionice u ovoj školi održavati svaki dan od 28. kolovoza do 1. rujna. Bit će u učionici 108 od 9:30 do 12 sati. U ponedjeljak su tema diofantske jednadžbe, u utorak faktorizacija, u srijedu karakteristične točke trokuta, u četvrtak prebrojavanja, a u petak će tema biti iznenađenje.