Pretraga

Ponašaju li se pješaci odgovorno u prometu? ‘Nekad izazivam vlastitu sreću, zato ni ne vozim’

A- A+

Antonija, Marija i Ramona iz redakcije srednja.hr u nedavnoj su epizodi Redakcija podcasta pričale o autoškoli, vožnji i ponašanju u prometu. Antonija je ispričala svoje iskustvo kao osoba koja je položila vozački i aktivno vozi, Ramona kao osoba koja je položila, ali iz određenih razloga ne vozi, a Marija nije položila vozački te je objasnila zašto nikada niti ne planira. U jednom dijelu podcasta, Marija je priznala kako ponekad kao pješakinja izaziva vlastitu sreću.

Zagreb promet

foto: Unsplash

Svi ponekad radimo stvari koje možda i nisu za pohvalu, ali to je ono što nas čini ljudima. Tako barem misli Marija, rođena Slavonka, koja ne zazire od svog slavonskog inata. Ramona je, nakon Antonijinog obrazloženja zašto vozi, pitala Mariju o njenim razlozima zašto ne vozi, ali i o tome kako se ona kao pješakinja ponaša u prometu.

Antonija, za razliku od nekih, ima strpljenja i razumijevanja kao prava odgovorna vozačica. Međutim, govoreći o odgovornom ponašanju u prometu, kako vozača, tako i pješaka, Marija je priznala kako ponekad kao pješakinja izaziva vlastitu sreću.

– Nekad tako kad hodam sa slušalicama, pa sam u spotu i plešem, mogu procijeniti kada su vozači, blago rečeno nervozni i onda ja namjerno izazivam. Ako vidim da vozač ubrzava kad ide zebra, ja namjerno požurim. Ili još gore, to je grozno što radim, izazivam kao ‘Ajde udari me’. Izazivam vlastitu sreću, rekla je Marija.

Antonija joj je na to odgovorila kako je ona zapravo opasnost za vozače, s čime se Marija samosvjesno i polušaljivo složila rekavši kako baš iz tog razloga ni ne vozi, a detalje i ostatak možete poslušati na našem YouTube kanalu ili u videu ispod.