Pretraga

Preokret kod Baby Lasagne, neće prihvatiti novac Vlade: Plenkovića moli da iznos donira u humanitarne svrhe

A- A+

Baby Lasagna neće prihvatiti 50.000 eura kojim ga je hrvatska Vlada željela nagraditi za uspjeh na Eurosongu i promidžbu Hrvatske. Na Instagramu je objavio da postoje brojni drugi pojedinci i organizacije kojima će ti novci daleko više pomoći. Zato Plenkovića moli da novac donira u humanitarne svrhe.

baby lasagna dora

Baby Lasagna na Dori | foto: HRT

Baby Lasagna, odnosno Marko Purišić neće prihvatiti novac hrvatske Vlade koja ga je za uspjeh na Eurosongu i promidžbu Hrvatske htjela nagraditi s 50.000 eura novcem iz državnog proračuna. Kako je Baby Lasagna napisao na Instagramu, zahvalio je Vladi na novcu, no smatra da postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će ti novci daleko više pomoći.

–  Ipak, te novce ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljni je taj. Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime i u ime hrvatske vlade donira 25.000 eura Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom Mladen Ćepulić. Nadalje, ostalih 25.000 eura volio bih donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zagreb. Hvala, naveo je Baby Lasagna.

Izdvojeni članak
baby lasagna

Baby Lasagna od hrvatske Vlade dobiva 50.000 eura: Riva je za pobjedu dobila zidne i ručne satove

Podsjetimo, jutros je hrvatska Vlada na svojoj sjednici objavila da će Baby Lasagni dati 50.000 eura te su naveli da se projekt Baby Lasagne pokazao kao izvrstan primjer prikaza izazova mladih ljudi suočenih s odlukom o odlasku u velike gradove. Kao što smo pisali, grupa Riva svojedobno je za pobjedu dobila ručne i zidne satove, a srpska pobjednica 2007. Marija Šerifović bombonijeru.