Pretraga

Mislili ste da je Baby Lasagna poseban? U Hrvatskoj prezime Lazanja nosi – 82 ljudi, evo odakle su

A- A+

Baby Lasagna, pravim imenom Marko Purišić, ujedinio je Hrvatsku svojom pjesmom ‘Rim tim tagi dim’. I dok obično euforija vlada za hrvatskom nogometnom reprezentacijom, sada se mnogi nadaju pobjedi Marka na Eurosongu. Dok Marko nema posebni razlog zašto si je nadjenuo ime Baby Lasagna, u Hrvatskoj prema podacima Državnog zavoda za statistiku prezime Lazanja nose 82 osobe.

baby lasagna

Baby Lasagna | foto: Pixabay, screenshot: YouTube

Ovogodišnji predstavnik Hrvatske na Eurosongu Baby Lasagna, pravog imena Marko Purišić, nadmoćno je pobijedio na Dori iako ga je žiri prvotno stavio u rezervne pjesme. Kladionice mu predviđaju visoko mjesto na Eurosongu, a mnogi se nadaju da će uspjeti donijeti Hrvatskoj prvu pobjedu nakon osamostaljenja.

Mnogo puta Marko je u intervjuima rekao da ne postoji određeni razlog zašto je kao umjetničko ime odabrao Baby Lasagna. No, manje je poznato da u Hrvatskoj postoji prezime Lazanja. Prema tražilici Državnog zavoda za statistiku u kojem možete saznati s koliko točno osoba u Hrvatskoj dijelite ime, prezime ili kombinaciju imena i prezimena, u Hrvatskoj prezime Lazanja nose 82 osobe. Prema podacima Acta Croatica, Lazanje u Hrvatskoj su Hrvati, obično iz okolice Nina.

I dok u Hrvatskoj nema osoba s imenom Baby, postoji pak ime Beba. U Hrvatskoj to ime prema podacima Državnog zavoda za statistiku nosi 61 osoba. Podsjetimo, prije pobjede na Dori Baby Lasagna za naš je portal otkrio da je u školi radio kao asistent na nastavi te da bi vjerojatno bio učitelj da nije glazbenik. Završio je inženjerstvo zvuka u Ljubljani, a sada piše završni rad na studiju odnosa s javnošću. Na Eurosong pak s Baby Lasagnom putuje maturant Matija Klaj koji će biti bubnjar. On nam je pak rekao da je odmah nakon prihvaćanja odlaska na Eurosong krenuo razmišljati kako će uskladiti Eurosong sa završetkom školske godine.