Pretraga

Studentica je dizajnirala jedan od kostima Baby Lasagne za Eurosong: ‘Reakcije su čudesne’

A- A+

Osim što je glavni kostim za nastup Baby Lasagne na Eurosongu dizajnirala bivša studentica Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu, faks se pohvalio i svojom trenutnom studenticom koja je također imala ‘prste’ u jednoj od njegovih odjevnih kombinacija. Radi se o apsolventici Modnog dizajna, Antoniji Bucić koja je dizajnirala je i realizirala kreaciju koju je Baby Lasagna nosio na tirkiznom tepihu. Ispričala je kakav je osjećaj bio kreirati nešto takvo za Eurosong, a otkrila je i kako je napravila bluze i za ostatak tima Baby Lasagne.

baby lasagna na nastupu na eurosongu, u krugu fotka studentice koja je kreiral ajedan od kostima za njega

Foto: Screenshot YouTube | Facebook

Nikad veći ‘hype’ nije se osjećao uoči Eurosonga kao ove godine, a za to je zaslužan naš predstavnik Marko Purišić, poznatiji pod scenskim imenom – Baby Lasagna. Svojom pjesmom Rim Tim Tagi Dim prvo je osvojio domaću publiku koja mu je na Dori dala najviše glasova i poslala ga na Eurosong, a sada je osvojio i publiku diljem Europe, ali i svijeta. Mnogi su se bojali usporedbe njegovog kostima s Dore s prošlogodišnjim miljenikom publike, Fincem Kaarijom zbog pufastih rukava, ali dvije djevojke, mlade dizajnerice iz Hrvatske izradile su nove kostime za nastup na Eurosongu i pobrinule se da se to ne dogodi.

Apsolventica TTF-a kreirala je odjevnu kombinaciju Baby Lasagne za tirkizni tepih

Tako je glavni kostim u kojemu Baby Lasagna nastupa na pozornici kreirala bivša studentica Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu, Valentina Pliško koja je ondje završila prijediplomski studij Tekstilni i modni dizajn, a kasnije nastavila studij u Milanu. Kostim koji je Marko nosio na tirkiznom tepihu u Malmöu u Švedskoj dizajnirala je studentica koja trenutno studirana TTF-u, Antonija Bucić.

– Već sam prije kreirala kolekciju na fakultetu ‘Not your grandmother’s lace’ koja govori o hekleraju i našem kulturnom nasljeđu pod mentorstvom profesorice Jasminke Končić i asistenta Duje Kodžomana i kada je izašao spot za pjesmu, pomislila sam kako bi bilo dobro da spojimo dvije iste vizije što se na kraju i ostvarilo. Oni su bili oduševljeni mojom kolekcijom jer smo u tom trenutku pričali istu priču, rekla je apsolventica u razgovoru sa svojim faksom.

Izdvojeni članak
u pozadini zgrada škole izvana s žuto narančastom fasadom, naprijed Markov otac

Upoznali smo Tatu Lasagnu, inače učitelja u školi Baby Lasagne: ‘To je ogromno što se dogodilo’

‘Kompletan outfit inspiriran je narodnom nošnjom i kulturnom ostavštinom’

Priznala je kako je izrada kostima za Eurosong bila zahtjevna. Najveći izazov joj je bio napraviti sve do zadanog roka, ali ispričala je kako si je uzela vremena za izradu i radila pomalo kako si ne bi stvarala dodatan pritisak. Na kraju je uspjela, a osim kostima za Baby Lasagnu napravila je i bluze, odnosno heklane prsluke za još petero članova Markovog tima.

– Kompletan outfit inspiriran je narodnom nošnjom i kulturnom ostavštinom. Za crvenu jaknu s metalnim ringovima koristila sam element jastučića na kojima je inače stajao hekleraj u dnevnom boravku. Jastučići su u obliku kockica jer je to simbol Hrvatske. Povezani su metalnim ringovima jer su se upravo 80-ih i 90-ih kada se najviše hekleraja koristilo, metalni ringovi nosili u obliku pojasa. Hlače su inspirirane tradicijskom nošnjom – obične crne hlače ravnog kroja. Reakcije su čudesne, objasnila je studentica Antonija.