Pretraga

Previše vremena provodite na TikTok-u? Stigao je niz novih značajki koje će vam biti korisne

A- A+

TikTok dodaje niz novih značajki koje su osmišljene kako bi spriječile korisnike da ‘beskonačno’ listaju kratke videozapise te tako postanu ovisni. Među novim opcijama, nalazi se i korisni podsjetnik za pauzu koji će se pojaviti pri dužem korištenju aplikacije.

tiktok mobitel

Foto: Unsplash; Olivier Bergeron

Zahvaljujući svom formatu kratkih videozapisa, TikTok je idealna platforma za potrošiti vrijeme. Međutim, mnogi se u tome lako izgube, pa steknu neku vrstu ovisnosti koja ih sputava u svakodnevnim zadaćama.

Toga je svjestan i TikTok, koji je dodao niz novih značajki osmišljenih da bi spriječile korisnike da ‘beskonačno’ listaju kratke videozapise na društvenoj mreži.

Izdvojeni članak
facebook instagram

Instagram dobio dugo očekivanu opciju koju TikTok ima već neko vrijeme

Naime, iako TikTok već nudi dnevna ograničenja, nova će opcija prikazivati podsjetnik za pauzu ako previše koristite aplikaciju. Tinejdžerima od 13 do 17 godina, prikazivat će se obavijest da koriste opciju ograničenja, ako provedu više od 100 minuta koristeći TikTok u jednom danu.

Foto: TikTok

Osim toga, TikTok dodaje i novu nadzornu ploču na kojoj će korisnici moći vidjeti sažetak korištenja aplikacije. Te statistike uključuju količinu vremena provedenog na TikToku te raznorazne informacije vezane uz navike korištenja, koje bi mnogima mogle otvoriti oči.

– Pozitivan odnos s digitalnim uređajima i aplikacijama, nije samo mjerenje vremena ispred ekrana, već i osjećaj kontrole nad načinom na koji koristimo tehnologiju i osiguravanje da vrijeme koje provodimo na društvenoj mreži, pozitivno pridonosi našem osjećaju dobrobiti, priopćili su iz TikToka.

Podsjećamo da se slične opcije za ograničavanje i bolje provođenje vremena u aplikaciji, već duže vrijeme mogu pronaći na Instagramu i Netflixu.