Pretraga

Proširila se vijest da se WhatsApp od sutra gasi na milijunima uređaja, nije baš točna

A- A+

Gotovo posvuda ovih ste dana mogli pročitati vijest kako se WhatsApp od 1. siječnja 2021. gasi na milijunima uređaja s određenim starijim operativnim sustavima. Međutim, ona baš i nije točna. Operativnim sustavima navedenim u tim tekstovima WhatsApp je prestao pružati podršku još 1. veljače 2020.

Foto: Rachit Tank za Unsplash

WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija za izmjenu brzih poruka, pa nije čudo da i najmanje promjene značajki izazivaju veliki interes javnosti. Ovih se dana tako proširila vijest da će WhatsApp od 1. siječnja 2021. prestati pružati podršku na nekim uređajima. Konkretno, onima čiji mobiteli imaju operativne sustave stariji od iOS 9 ili Android 4.0.3.

No, to baš i nije točno. Naime, WhatsApp je podršku takvim uređajima prestao pružati još početkom ove godine, od 1. veljače 2020., a vijest koja ovih dana kruži WhatsApp je na svom blogu objavio još u prosincu 2019.

Dakle, od veljače 2020. aplikacija se može koristiti samo na Androidima 4.0.3 ili novijima i iOS 9 ili novijim operativnim sustavima, što znači da ako WhatsApp na vašem uređaju funkcionira danas, funkcionirat će i sutra. Kako bi provjerili koji operativni sustav ima vaš uređaj, korisnici iPhonea trebaju ući u Settings (postavke) > General (općenito)> Information (informacije). Korisnici Androida isto mogu provjeriti pod Settings (postavke) > About Phone (o telefonu).