Pretraga

Razočarala komedija ‘Majstori’: (Ne)uspjeh ljubavnog četverokuta

A- A+

Trenutno popularna komedija ‘Majstori’, ako se tako može nazvati, posljednje je djelo Dalibora Matanića koja je privukla tisuće Hrvata u kina. Po mnogima se radi o uspjehu kad se uzme u obzir odlična gledanost, no film je zapravo veliko razočaranje, pogotovo ako idete u kino s namjerom da se nasmijete. Ako do sad niste kupili ulaznice, topla preporuka je da ne bacate nekoliko desetaka kuna na nimalo zabavne ‘Majstore’.

Novo filmsko ostvarenje Dalibora Matanića privuklo je u kina u prvom vikendu prikazivanja skoro osam tisuća gledatelja, no komedija ‘Majstori‘ zapravo je jedno veliko razočaranje. Ljubavni četverokut između Keke (Areta Curković), Baje (Nikša Butijer), Ilije (Goran Bogdan) i Luje (Bojan Navojec) je nezanimljiva priča s nategnutim forama te preskupih 75 minuta koje je bolje utrošiti u nešto korisnije ili zabavnije.

Izdvojeni članak

U ovom filmu je najviše puta izgovorena riječ ‘fuck’

Uspjeh ili neuspjeh – kako kome

Dok je po mnogima veliki uspjeh što je u prvih nekoliko dana svaka projekcija bila solidno posjećena, pravo pitanje je koliko je tih istih gledatelja dvorane napustilo zadovoljno ili, pak, oduševljeno filmom.

Većina se, vjerojatno vodila mišlju kako su u posljednje vrijeme dva hrvatska filma ‘Sonja i Bik’ te ‘Svećenikova djeca’ s razlogom postali veliki hitovi, kod nas, ali i preko granica Lijepe naše, pa su pomislili kako bi ‘Majstori’ mogli nastaviti niz uspješnih naslova.

Gledano s financijske strane, film se može smatrati uspješnim i tu priča staje.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Splitski student fizike crta stripove, svira i uspješno se bavi stand up komedijom

Preskupih 75 minuta bez smijeha i zabave

Čitajući riječi Jurice Pavičića koji je film okarakterizirao kao ‘razmjerno zabavan filmu o nevjerojatno tužnim ljudima’, zapitala sam se jesmo li gledali isti film jer u 75 minuta nisam vidjela ništa zabavno.

Priča se vrti oko domaćice Keke koja zbog nezainteresiranosti i monotonije napušta svog supruga Baju. Majstor Ilija, koji radi više štete nego koristi, ludo je zaljubljen u Keku, što Baja otkrije pa njegova supruga pobjegne na more. Zadnji dio ljubavnog četverokuta čini galebar Lujo koji dodatno zakomplicira situaciju. Baja se trgne te, s Ilijom u prtljažniku, kreće na more vratiti ljubav svog života.

Posebno treba izdvojiti lik Ilije kojeg utjelovljuje Goran Bogdan, jer je njegova nespretnost naglašena do te mjere da prestaje biti smješan, te postaje iritantan. Lujo se svim silama trudi govoriti dalmatinski, no ne baš posve uspješno, a Bajina pretjerano korištena poštapalica ‘Vrag popio’ nimalo nije film učinila smješnijim niti zabavnijim.

Topla preporuka za kraj je da radije svoj novac potrošite na neki drugi film, ako ste već odredili posjetiti kino, ili uštedite za druge stvari jer se ne isplati potrošiti ni kuna za Matanićeve ‘Majstore’.