Pretraga

Reperice su IN?

A- A+

Dugo su scenom vladali reperi kao što je Eminem, 50 Cent, Dr. Dre, Puff Daddy i drugi. Danas su žene odlučile zauzeti vrh top ljestvica. Koliko su novopečene reperice Nicki Minaj, Azealia Banks i M.I.A.  popularne, kvalitetne i sposobne za skidanje muškaraca s trona, uz našu malu pomoć procijenite sami.

Jedno je sigurno – danas svatko može postati pjevač/ica. Kako raspoznati prave umjetnike u mnoštvu tzv. pjevačkih zvijezda? Danas se štošta toga smatra kvalitetnim i umjetnošću, no gdje leži uspjeh, u kvaliteti, nadarenosti ili nečem trećem. Upravo nas je ovakvo razmišljanje potaklo da napišemo nešto o curama o kojima cijeli svijet bruji.

Nicki Minaj

Nicki Minaj, pravim imenom Onika Tanya Maraj podrijetlom Indijka i Afroamerikanka,postaje poznata nakon izdavanja prvog singla “Massive Attack”. Je li Nicki Minaj tipičan primjer izvođača koji napravi osrednju pjesmu, a David Guetta napravi svjetski hit od nje? Činjenica je da je pjesma “Turn me on” preko noći postala jedna od popularnijih pjesama današnjice, dok ostale pjesme tjeraju na klikanje dislikea na YouTubeu. Nicki ne osuđujemo te! Radili su to i iskusniji reperi poput Snoop Doga s pjesmom “Sweat”

Unatoč svemu, koncerti i nastupi su joj prepuni obožavatelja, a ona izdaje pjesmu za pjesmom. Nicki je i ponosna vlasnica mnogih svjetskih glazbenih nagrada i želimo joj što više uspjeha u budućnosti.

Azealia Banks

Azealia Amanda Banke je 20-godišnja američka izvođačica koja će ove godine izdalati svoj prvi studijski album ” Broke With Expensive Taste”. Svima poznatija kao Azealia Banks trenutno uživa u uspjehu ostvarenom nakon objave singla “212”, a uzimajući u obzir pozitivne kritike, jednu nominaciju i osvojenu NME Awards smiješi joj se svijetla budućnost. Nakon izjave da se ne slaže s tim da je Nicki Minaj zaslužna za uzlet današnjih mladih reperica, izazvala je brojna negodovanja javnim isticanjem svoje biseksualnosti. 

M.I.A.

Mathangi “Maya” Arulpragasam je 36-godišnja britanska pjevačica podrijetlom iz Šri Lanke. Poznatija kao M.I.A. iza sebe ima tri i sprema četvrti album, a trenutno osvaja naklonost obožavatelja diljem svijeta singlom “Bad girls”. Postala je zapažena 2004. godine sa singlom “Galang”. Još se bavi kantautorstvom, produciranjem i slikanjem.