Pretraga

Najgledaniji glazbeni spotovi u 2012. godini

A- A+

Vjerojatno svi znate kako je ‘Gangnam style’ od PSY-a najgledaniji spot na YouTubeu koji je zabilježio preko milijardu pogleda, no možete li pretpostaviti tko se još našao na ljestvici 10 najgledanijih u 2012. godini? Naravno da ni ova lista nije prošla bez Justina Biebera, najpopularnijeg boy banda i Rihanne.

Dok su u 2011. godini slavili Pitbull i Jennifer Lopez s hitom ‘On the Floor’ s preko 454 milijuna pogleda, prošle godine je uvjerljivo vodio PSY s ‘Gangnam styleom’. Pogledajte tko se uz njega našao na ljestvici od 10 najgledanijih glazbenih spotova u 2012. godini.

www.20mejorespop.blogspot.com

Carly Rae Jepsen: ‘Call Me Maybe’

Mlada kanadska kantautorica Carly Rae Jepsen ovom je pjesmom bila na vrhu top ljestvica u preko 20 zemalja. Iako je pjesma bila skladana kao folk, promijenili su je u teen-pop te je kanadskoj debitantici osigurala svjetsku slavu i dvije nominacije za Grammy.

Will.i.am ft. Britney Spears – Scream & Shout

Britney Spears s britanskim naglaskom i Will.i.am su poharali sve klubove s ovom elektronskom izvedbom. U samo mjesec dana pogledana je preko 34 milijuna puta, a pojavila se i u reklami za slušalice Beats by Dr. Dre.

LMFAO – Sexy and I Know it

Elektro-pop duo LMFAO je već pred kraj 2011. godine izbacio ovu pjesmu, koja je potukla i prethodni hit ‘Party Rock Anthem’. Iako je snimljena nešto ranije, tek je u 2012. godini postala pravi hit.

Fun ft. Janelle Monáe – We Are Young

We Are Young‘ na početku se suočila s negativnim kitikama, no pojavom u popularnoj seriji ‘Glee’ postala je broj jedan na skoro svim glazbenim top ljestvicama. Što se tiče broja tjednih prikazivanja daleko prednjači pred ostatalim hitovima.

Justin Bieber ft. Nicki Minaj – Beauty And a Beat

Naravno da se i u 2012. godini Justin Bieber našao među elitom izvođača čije su pjesme plijenile najviše pogleda na YouTubeu. Ovaj put je to postigao uz malu pomoć Nicki Minaj, no njihova izvedba nije dosegla prvo mjesto na ljestvicama.

One Direction – What Makes You Beautiful

One Direction je englesko-irski boy band koji je zaludio tinejdžerke diljem svijeta, a hit ‘What Makes You Beautiful‘ s preko 300 milijuna pogleda je zaslužan za prestižno mjesto u 2012. godini kao i za brojne glazbene nagrade.

Pitbull ft. Marc Anthony – Rain Over Me

Pjesma ‘Rain Over Me‘ snimljena je i objavljena već u 2011. godini, ali je svoj vrhunac dosegla u netom završenoj godini. PitBull i Marc Anthony svojim su hitom i fenomenalnim spotom skupili preko 371 milijun pogleda, a svoj je doprinos dala i atraktivna glumica Natalia Martinez

3. Rihanna – Diamonds

Rihanna je sa singlom ‘Diamonds‘ u manje od dva mjeseca skupila 87 milijuna pogleda, a ništa manje nije popularna ni verzija s Kanyeom Westom.

Gotye ft. Kimbra – Somebody That I Used To Know

Goli Blegijanac i Novozelanđanka u kombinaciji s malo body paintinga i pjesma je postala nazaraznija u 2012. godini. Na YouTubeu ju je pogledali preko 360 milijuna korisnika, a jedna je od najobjavljivanijih na Facebooku.

PSY – Gangnam Style

Neozbiljno skakutanje, mumnjanje, jer rijetko tko zna tekst napamet, i ponavljanje uzvika op-op-op odvelo je PSY-a u povijest kao prvog izvođača čiji je spot pogledan preko milijardu puta. Osim što je uzdrmao glazbenu scenu, ‘Gangnam style‘  je postao inspiracija za skoro svaki predmet u svakodnevnom životu.