Pretraga

Ružno Pače ususret našoj brucošijadi: ‘Nisam očekivao da će mi zbog albuma bacati grudnjake, ali ne žalim se’

A- A+

Brucošijada srednja.hr je iza ugla – ovoga petka, 4.11., a održava se u zagrebačkom Boogaloou. Brucošijada će se odvijati na dva floora, na jednom će biti Trash party, a na drugom će nastupiti 2 kitice, Dino Blunt, Neki to vole vruće te Ružno Pače. Razgovarali smo s Ružnim Pačetom uoči koncerta, a otkrio nam je i što priprema za petak!

foto: Ružno Pače

Ove godine organiziramo svoju prvu brucošijadu! Kad smo slagali lineup, za pomoć smo pitali same brucoše, one koji se nalaze u Facebook grupi Brucoši 2022./2023. Tako smo došli do izvođača: 2 kitice, Dino Blunt, Neki to vole vruće i Ružno Pače.

S Ružnim Pačetom smo razgovarali ususret koncertu, a otkrio nam je kakav je bio u srednjoj školi te što možemo očekivati od njegovog nastupa u petak!

Kako si se odlučio za umjetničko ime Ružno Pače? Koliko tvoj odabir ima veze s onime o čemu se priča u bajci? Kako danas gledaš na taj odabir?

Bilo mi je slatko pa sam to stavio za umjetničko ime, osim toga znao sam da će se svidjeti mojoj ciljanoj publici, milfama.

Na našu scenu donio si novi zvuk, eklektični pop emo punk trep koji nas vraća u Y2K, ali na nekim potpuno novim razinama, a sve si popratio i sukladnim vizualnim identitetom. Jesi li očekivao da ćeš imati ovakvu reakciju publike?

Nisam očekivao da će mi jednog dana zbog tog albuma bacat grudnjake na binu, ali ne žalim se, 10/10 would do again.

Izdvojeni članak

Portal srednja.hr organizira svoju prvu brucošijadu: Donosimo imena izvođača

Čini mi se kako si svojom pojavom mlađoj publici koja možda nije odrastala u eri pop punka s početka tisućljeća otkrio cijeli taj svijet, a na tvojim koncertima se može čuti i poneka takva obrada. Koliko je tebe oblikovao pop punk? Što si slušao/trenutno slušaš iz te ere, koje bendove bi izdvojio?

Volim ubacit pokoji cover u svoj set, pogotovo nešto starije pa onda to izvedem na malo moderniji način sa hardtune efektom na vokalu. Više sam zapravo slušao midwest emo bendove nego pop punk, sastave kao što su Taking Back Sunday i Title fight.

Na kojoj si glazbi odrastao? Koliko ti se ukus promijenio i misliš li da je to na neki način utjecalo na tebe i tvoju glazbu?

Odrastao sam uz grunge, rock, metal bendove pa kasnije i uz ekstremnije žanrove. U srednjoj školi sam prešao na trep kad sam čuo artiste kao što su Pouya, Bones i Ghostemane.

Kako nastaje tvoja glazba? Što ti je najvažnije što želiš postići dok radiš na novim stvarima?

Uglavnom samo prenosim na kompjuter to što osjećam u danom momentu preko zvukova raznih pluginova. Općenito volim da mi stvari imaju duži rok trajanja.

Tvoj vizualni identitet svakako je sastavni dio cijelog tvog ‘brenda’, ako ćemo to tako nazvati – gdje crpiš inspiraciju za to?

Inspiraciju za vizualni dio crpim iz raznih filmova, kao što je Gummo naprimjer. Boju kose sam vjerojatno odabrao zbog Liz Vicious, što me podsjeća da bi se trebao opet ofarbat jer je već izbljedjela.

Koji anime bi izdvojio kao najdraži?

Posljednji koji mi je bio dobar je Code Geass iako se ne mogu više sjetit o ćemu se radi.

Izdvojeni članak

2 kitice se prisjetili svojih brucošijada: ‘To je prilika za reset’

Budući da je ovo ipak srednja.hr, ajmo malo o tvojoj srednjoj školi – kako je to izgledalo? Koju si školu završio i kakav si bio učenik?

Završio sam srednju medijsku školu i bio sam prosječan učenik. Negdje u drugoj godini srednje sam počeo biti aktivan kao Ružno Pače, ali nitko to nije znao tek do četvrte godine jer sam bio dosta povučen i nisam nikome ni pričao o tome.

U jednom intervjuu si govorio da si imao bend u osnovnoj školi, kako je to izgledalo? Što je najbitnije u tim počecima?

Jesam, svirali smo većinom covere stranih rock bendova. Puno je teže stvarati glazbu sa više ljudi stoga preferiram to odraditi sam.

Hoćemo li nekada Ružno Pače moći čuti u pratnji nekog benda?

Možda će jednog dana Ružno Pače ipak napokon postati boy band.

Što nam pripremaš za brucošijadu srednja.hr 4.11.?

Pripremam dinamičan i nepredvidljiv set sa pokojim coverom, remixom, uglavnom oči crvene party tip eventa.


Portal srednja.hr organizira svoju prvu brucošijadu koja će se održati 4. studenog u klubu Boogaloo u Zagrebu. Nastupaju 2kitice, Dino Blunt, Ružno Pače, Neki to vole vruće i DJ Indy, a na drugom flooru DJ Kiki B. i DJ Sin koji će puštati trash. Partneri brucošijade su Privredna banka Zagreb i Samsung. Ulaznice kupite putem sustava Core event i na fizičkim lokacijama: Dirty Old Shop, Rockmark i Drito bar. Facebook event pronađite ovdje.