Pretraga

Sada znamo koja društvena mreža najviše usrećuje

A- A+

Izgleda da Snapchat najbolje utječe na naše raspoloženje. Iako se možda čini da je ova platforma mjesto na kojem se postaju naj-random trenutci u životu, znanost tvrdi da nas upravo Snapchat čini sretnijima više od ostalih aplikacija i društvenih mreža.

Flickr | srednja.hr

Izdvojeni članak

Kako mladi koriste Snapchat i zašto Facebook više nije ‘cool’

Istraživanje provedeno na Sveučilištu u Michiganu pod nazivom ‘Sharing the small moments: ephermal social interaction on Snapchat’ zaključilo je da je komunikacija putem ove platforme povezana s ‘povećanim uživanjem u društvenim odnosima i boljim raspoloženjem’, čak i u usporedbi s komunikacijom putem drugih društvenih mreža poput Facebooka.

Za one koji još ne znaju, Snapchat je aplikacija na kojoj se objavljuju slike i videi koji nestaju nakon kratkog vremena. Izgleda da je jedina forma komunikacije koja više zadovoljava od selfija na Snapchatu samo interakcija uživo.

Jedan od razloga zbog kojih ljudi toliko uživaju u korištenju ove platforme jest upravo to što za razliku od drugih društvenih mreža, sadržaji na Snapchatu nakon nekog vremena nestaju. Korisnici su stoga opušteniji i dijele privatnije, ‘male trenutke’ iz svoje svakodnevice jer ne moraju toliko brinuti o prezentaciji kao recimo na Facebooku.

– Još važnije otkriće ovog istraživanja je to da su mali, svakodnevni trenutci jednako važni u virtualnom životu i da načini na koji medijske platforme ‘manipuliraju’ vremenom otvaraju nove vrste društvenih iskustava, rekao je voditelj istraživanja Joseph Beyer za Huffington Post.

Istraživanje, u kojem je sudjelovalo 154 studenata, nećete vjerovati, nije plaćeno od strane Snapchata.