Pretraga

Sedmogodišnjakinja je novi Mozart

A- A+

Alma Deutscher je sedmogodišnja Britanka koja je napisala operu ‘The Sweeper of Dreams’. Prozvana je čudom od djeteta jer se komponiranjem bavi od pete godine, a napunivši šestu napisala je sonatu. Svira violinu i klavir, a inspiraciju za operu je dobila u snu, prenosi BBC News.

Sedmogodišnja Alma Deutscher iz Dorkinga u Surreyju napisala je vlastitu operu ‘The Sweeper of Dreams‘. Nevjerojatna djevojčica svira klavir i violinu, a već u dobi od pet godina je počela komponirati.

news-views.in

Alma je sa šest godina napisala sonatu, a njenu prvu operu preporučuje i Engleska nacionalna opera.

Ideju za ‘The Sweeper of Dreams’ dobila je u snu, a ispod kreveta uvijek drži kazetofon kako bi snimila sve svoje ideje. Kako kaže, najviše inspiracije ima kad se odmara i razmišlja o vilama, princezama i lijepim haljinama, a svoje najljepše kompozicije napisala je na ljuljački u vrtu.

– Mozart je komponirao ovo djelo u mom snu i kad sam se probudila, sjela sam i odsvirala ga dok je moj otac snimao, izjavila je talentirana djevojčica.

Otac Guy Deutscher je lingvist iz Izraela i amaterski svira flautu. Objasnio je kako je shvatio da je Alma povezana s muzikom još dok je bila beba.