Pretraga

Gdje izaći u Zagrebu ako ne podnosite cajke, već slušate strano? Evo naših pet prijedloga

A- A+

Traženje prikladnog mjesta za izlazak petkom ili subotom navečer brucošima te starijim studentima koji su tek doselili u Zagreb može biti problematično. Primjerice, stanari studentskog doma na Savi koji ne podnose cajke u Roku, ni domaće playliste predvođene Magazinom i Draženom Zečićem u Zagsu, teško će u krugu Jarunske naći nešto za sebe. Zato smo izdvojili pet zagrebačkih noćnih klubova idealnih za njihov dobar provod.

Klub Klub. (Foto: YEM)

Lista je osobni izbor mene kao autora, koji preferira house, r’n’b te trap glazbu, ali na popisu će se naći i rock. Krenimo!

Pločnik

Adresa: Međimurska ulica 21

Smješten u blizini Zapadnog kolodvora, Pločnik je 3u1 lokacija – kafić, prodavaonica ploča te noćni klub. Caffe bar s na desetke vrsta piva nalazi se u prizemlju, trgovina s pločama na prvom katu, dok je nightclub u podrumu. Najniža etaža iznimno je simpatična; omalena plava prostorija s crvenim stolicama i stolovima koja se kasnije pretvara u plesni podij. Općenito, Pločnik je dobar pokazatelj kvalitetnog dizajna interijera, a ugodan prostor obično znači i ugodno druženje.

Pločnik (Foto: Facebook)

U Pločniku se najviše slušaju house, hip-hop/rap, techno i disco glazba. Slijede bass, funk, trap, r’n’b te reggae. Tijekom siječnja će se izmjeniti dosta žanrova, pa valja baciti oko na Facebook evente.

Tvornica Kulture

Adresa: Šubićeva ulica 2

Ni Tvornica nije tek noćni klub, već i kafić, lokacija modnih događaja, pa i prostor u kojem je Zoran Milanović proslavio pobjedu na izborima. Veliki i mali pogon – a u sklopu malog nalazi se caffe bar – omogućuju kasnovečernju zabavu za na stotine ljudi, kao i manje partyje.

Drito iz Tvornice jedan je od nadolazećih evenata (Foto: Drito iz Tvornice)

Koncerti su ondje u siječnju svakog tjedna. Mjesto održavanja ne predstavlja problem jer od Glavnog kolodvora do Tvornice treba par minuta pješke, pa je sve blizu. Uskoro će u Šubićevoj nastupiti Sinead O’Connor, a osobitu će pažnju privući hip-hop, odnosno (t)rap festival „Drito iz Tvornice“, kao i event „Oš, neš u Tvornici je treš“, kada će se, dakle, puštati trash glazba. Nema smisla Tvornicu pokušavati žanrovski definirati jer se gotovo svaki događaj u potpunosti razlikuje od prošlog – treba samo pogledati što se nudi.

Opera

Adresa: Petrinjska ulica 4

Od klubova koje smo izdvojili, Opera je najbliže Trgu i centru. Uživo će se iznutra možda činiti manjim nego što izgleda na fotografijama na Facebooku, no zato nikad neće biti prazan. Uostalom, interijer Opere izgleda poprilično dobro, što je prvo za primijetiti prilikom ulaska. A prvi dojam je iznimno važan.

Opera (Foto: Facebook)

Klubom u Petrinjskoj najčešće odzvanja house, trap te EDM i nikad ne manjka poznatih imena. Opera je dobila priznanje vodiča The World’s Finest Clubs, što zbog izvođača poput Feddea le Granda, NERVO-a te Marka Knighta, koji su tamo nastupali, što zbog osvjetljenja i sound systema koje vodič hvali na svojim stranicama.

Klub.

Adresa: Ulica Pavla Hatza 14

Klub Klub. je underground lokacija smještena dosta blizu Glavnog kolodvora koja dvorište dijeli s caffe

barom Beertija. Tamo zato nije neobično da ljudi prvo odu na cugu u kafić, a kasnije se presele u podrum s dva floora. U Beertiji se uglavnom sluša rock, dok je Klub. većinu vremena rezerviran za trap, house, r’n’b i hip-hop. Bilo kako bilo, u zadnje vrijeme i Klub. sve više organizira programe s rock glazbom.

Izdvojeni članak

Kako izgleda izlazak kad se vratimo doma, a kako u gradu studiranja?

Nije prevelik, ima izvanredno ozvučenje, a na Facebooku često dijele besplatne upade. Preko tjedna je znalo biti Erasmus partyja, pa se inozemna ekipa upoznavala upravo ondje, no sada na Fejsu takvih događaja nema. Možda je najalternativniji od svih spomenutih jer je društvo koje ga posjećuje dosta osebujno i različito. Zna biti i poznatijih lica, poput repera iz High5-a.

Museum Katran

Adresa: Radnička cesta 27

S malo nezgodnom lokacijom i sjajnom glazbom, Katran se smjestio na Radničkoj cesti, pa ako iz centra ili doma planirate do tvornice s četiri floora, dobro organizirate prijevoz. That being said, izlazak u Katran se itekako isplati jer, ako možete birati između četiri kata, sigurno ćete naći nešto za sebe.

Katran (Foto: Facebook)

Privlači činjenica da se dolazak prije ponoći nagrađuje – ne naplaćuje se ulaz i dobivate piće po izboru. Nakon ponoći, ulaz košta 25, odnosno 30 kuna, a također je moguće ostvariti popust uz predočenje iksice. Omiljeni žanrovi su r’n’b i house.

To bi, ukratko, bilo to što se tiče naših prijedloga za izlaske po Zagrebu. Ako se odlučite za jedan od navedenih noćnih klubova – vidimo se!