Pretraga

[Kako si?] Student psihologije otkriva kako preživjeti emocionalni rollercoaster

A- A+

U suradnji sa studentima psihologije s Filozofskog predstavljamo serijal “kako si?” u kojem razgovaramo o psihičkom zdravlju. Student Luka objasnio nam je što su emocije te kako se s njima nositi, pogotovo u ovim vremenima kada osjećamo rollercoaster emocija.

pixabay.com

Studenti psihologije s Filozofskog fakulteta u Zagrebu u sklopu kolegija Psihički poremećaji – etiologija i dijagnostika kod profesorice Jokić-Begić pokrenuli su platformu “kako si?”. Na ovaj način žele pomoći korisnim i provjerenim psihoedukativnim sadržajima i savjetima nositi se sa životom u vrijeme koronavirusa. Platformu “kako si?” možete pratiti na njihovim stranicama, Facebooku, Instagramu

Izdvojeni članak

[VIDEO] Psihologinja roditeljima: Pustite djecu da spavaju do kad hoće u doba korone!

U ovom videu s Lukom smo pričali o emocijama i on nam je objasnio koje su tri komponente emocija i kako psiholozi gledaju na emocije.

– Sve emocije koje imamo su se razvile evolucijski i imaju svoju svrhu, rekao nam je Luka i objasnio koja je korist od stresa.

Luka je s nama podijelio i recept za smanjenje anksioznosti. Važne su tjelesna aktivnost, zdrava prehrana i kvalitetan san, ali postoje još neke stvari koje možemo učiniti da bi smanjili anksioznost.

Što nam je sve rekao pogledajte u videu:

U prvom videu serijala Kako si? pričali smo o tome kako preživjeti obitelj u doba korone: