Pretraga

‘Školski.hr’ novi HRT-ov portal namijenjen svim učenicima

A- A+

Ususret velikim obljetnicama postojanja Hrvatskog radija i Hrvatske televizije, HRT je u sklopu svoje multimedijske platforme otvorio novi portal namijenjen školarcima svih dobnih uzrasta. Novopokrenuti portal ‘Školski.hr’ pruža lakši pristup školskim sadržajima kako učenicima, tako i nastavnicima i roditeljima.

Izvor: skolski.hr/screenshot

Svrha novog portala je da učenike osnovnih i srednjih škola potakne na zanimanje za znanost, tehniku, tehnologiju, umjetnost i jezike, da promiče društvenu odgovornost te da potiče na kritičko mišljenje i kulturu učenja. Školski.hr nudi pregršt školskih informacija koje su od sada nadohvat ruke u bilo kojem trenutku i bilo gdje u prisustvu interneta, dakako.

Izdvojeni članak

HRT se želi približiti mladima pa omogućio gledanje i slušanje programa preko mobitela


Izdvojeni članak

16 zaposlenika HRT-a dobilo otkaz zbog lažnih svjedodžbi i diploma

Nastavno gradivo od sada može biti zanimljivije

Školski, odnosno skolski.hr na stranicama HRT-a tematski je podijeljen prema sadržaju koji obrađuju nastavno gradivo osnovnih i srednjih škola pa tako mladi korisnici na početnoj stranici portala mogu pretraživati informacije ovisno o razredu i željenom predmetu. Prema tome, gradivo je raspoređeno po predmetnim i međupredmetnim sadržajima, a isto se odnosi i na videouratke, emisije i serije. Portal sadrži edukativne videoisječke iz svih predmeta pa ćete tako klikom na premet matematike moći pratiti virtualne instrukcije profesora Tonija Miluna i drugih.

– Nakon pokretanja stranice juhuhu.hr i pratećih aplikacija namijenjenih zabavi uz obrazovanje najmlađih posebno sam zadovoljan što možemo ponuditi i sadržaj za školarce onako kako ga najčešće oni žele pratiti – jednostavno, na mobitelima, tabletima i računalima. Smatram da ćemo, uz ponovno prisutan školski program na televiziji, pomoći učenicima u boljemu razumijevanju gradiva, a svim nastavnicima pomoći da nastavu učine multimedijskom, izjavio je za medije urednik Novih medija Hrvatske radiotelevizije Igor Duić.

Izdvojeni članak

Hrvatski studiji potpisali s HRT-om sporazum oko stručne prakse

Školski.hr nudi kutak i za roditelje i stručnjake

Osim učenicima kojima je na ovaj način omogućen lakši pristup obrazovno-edukativnim sadržajima koji ujedno pokrivaju i videoisječke televizijskih emisija za učenike i snimki s Hrvatskog radija, novi portal pažnju je usmjerio i na roditelje i nastavnike. U roditeljskom kutku portala mogu se pronaći korisni videoisječci stručnjaka koji nastavnicima i roditeljima govore o odgojnim, obrazovnim i nastavnim temama pa tako svi oni nesigurni roditelji, ali i nastavnici mogu pronaći edukativne videoisječke u svrhu što boljeg približavanja gradiva svojim učenicima. Kako prevladati strah od matematike?!, Kako motivirati učenike na čitanje lektire?!, Što kad učenik zna više od nastavnika?! samo su neki od videa na ovom edukativnom portalu.