Pretraga

Snapchat uveo veliku novost, a svidjet će se svima koji koriste i TikTok

A- A+

Najprije je Instagram lansirao Reels, značajku koja korisnicima omogućuje snimanje videa uz glazbene podloge uz posebne efekte. Odgovor je to na brzorastuću popularnost TikToka, a s nekoliko mjeseci kašnjenja za Instagramom, sličnu je značajku uveo i Snapchat.

Foto: Unsplash

Nakon obećanja danog ljetos, Snapchat je uveo novu značajku Sounds, koja bi trebala konkurirati popularnom TikToku. Putem Soundsa korisnici svoje snapove mogu dovesti na višu razinu, postavljanjem glazbene podloge iz kataloga Snapchata. U ponudi kataloga nalaze se etablirani glazbenici i oni u usponu.

Izdvojeni članak

Plava ikonica odlazi u povijest: Messenger promijenio logotip, unaprijedili i dizajn poruka

Ova značajka za sada je dostupna samo na uređajima s iOS sustavom.

Glazba se u snap može dodati prije ili nakon što korisnik snimi video, kojeg je moguće podijeliti bez ikakvih ograničenja – ili u priču ili direktno s prijateljima.

Nakon što korisnik zaprimi snap koji sadrži Sounds, moguće je napraviti ‘swipe up’ da biste vidjeli o kojoj je pjesmi i glazbeniku riječ. Tu postoji i poveznica ‘Play This Song’ koja vam omogućuje da pjesmu poslušate u cijelosti na nekoj od platformi koje preferirate Spotifyu, Apple Musicu ili SoundCloudu.

Razlika između Soundsa na Snapchatu i TikToka ta je da korisnik može dodirnuti na zvuk, što da u konačnici vodi na posebnu stranicu unutar aplikacije koja prikazuje druge videe u kojima je korištena ista pjesma.