Pretraga

Spremite se za maturalnu večer bez da potrošite bogatstvo

A- A+

Maturalna večer je kruna odrastanja srednjoškolaca, a za taj dan maturanti, a pogotovo djevojke, žele izgledati savršeno. Raskošne haljine, frizure, cipele i slično roditeljima iz novčanika izbiju mnogo novaca, a kako nitko ne želi svojem djetetu uskratiti da izgleda i osjeća se savršeno, mnogi to mjesecima poslije otplaćuju. Ipak, možete se super spremiti i ako potrošite manje novca, a kako biste pomogli roditeljima, donosimo nekoliko savjeta.

Maturalna večer puno znači maturantima, a ponajviše djevojkama koje se za tu priliku pripremaju mjesecima unaprijed. Odabir savršene haljine, frizure i modnih dodataka nešto je čemu pridaju jako puno pažnje, a nakon što sve to pronađu, ostaje i račun koji roditelji trebaju platiti. Budući da je vrijeme krize, a mnogi jedva spajaju kraj s krajem, vjerujemo da roditeljima želite olakšati to koliko god možete. Imajte na umu da i sama večera dosta košta, a kada se zbroje cijene svih stvari koje vam trebaju, ili mislite da vam trebaju, račun je poveći. Ne želite da vam roditelji zbog toga pate sljedećih nekoliko godina, pa uvažite savjete koje vam donosimo, a uz pomoć kojih ćete uštediti dosta novca.

Izdvojeni članak

U čemu griješite prilikom šminkanja

Haljine prihvatljivih cijena umjesto dizajnerskih

Kao prvo, samo zato što se radi o važnom događaju kao što je maturalna večera, ne znači da morate nositi skupocjene dizajnerske haljine. Takva odjeća stoji jako mnogo novca, a iako će neki roditelji s grčem u želucu platiti čak i to, samo da vi budete sretni, ne morate nužno pristati. Trgovine s odjećom koje imaju normalne cijene pune su različitih haljina, koje se ne razlikuju previše od dizajnerskih, osim što kod potonjih plaćate ime haljine, a ne nužno kvalitetu. Također, nije nužno da samo za tu priliku kupujete novu haljinu. Zašto ne biste na primjer išli u ‘vintage’ izdanju?

Prekopajte mamin ormar i potražite nešto zanimljivo, te ako je potrebno, samo malo prepravite. Dobit ćete originalnu haljinu, a zasigurno se neće dogoditi neugodna situacija u kojoj ugledate istu haljinu na drugoj osobi u drugom kraju prostorije. Ukoliko nema mama, ‘vintage’ haljine mogli biste naći u second hand shopu.

Izdvojeni članak

Znate li koja je ‘it’ boja ovog proljeća?

Jedne cipele su vam sasvim dovoljne

Kad ste pronašli svoju savršenu haljinu, vjerojatno vam trebaju i cipele. Ukoliko nemate već neke koji bi vam pasale na baš tu haljinu, morat ćete nabaviti nove. U tome nema ništa loše, ukoliko ne tražite također najjače brendove cipela. U zadnje vrijeme trend je kupovanja dvaju pari cipela – jedne u kojima ćete doći, te druge udobnije u koje se djevojke preobuju kada više ne mogu izdržati na previsokim petama.

Bezveze je kupovati cipele samo da bi se u njih presvukli nakon što dobijete žuljeve na prvim cipelama. Sigurni smo da posjedujete barem jedan par običnih balerinki koje pašu na sve, pa ponesite njih u rezervi. Vjerujte da vam na kraju neće biti toliko bitno u koje se cipele presvlačite. Čak i poznate ‘starke’ mogu izvući situaciju, pravila nema.

Izdvojeni članak

Tajne nastanka modnih trendova

Sami napravite frizuru i našminkajte se, uz pomoć prijateljica

Mnoge cure se na maturalnim večerama pojavljuju sa spektakularnim frizurama, zbog kojih su nerijetko ukočene, a često izgledaju i starije. Na mladom licu dovoljno je čak i čista, fenirana kosa, ili pak opuštena punđa. Ukoliko ipak želite nešto drugačije za tu večer, možete uvijek nakovrčati kosu ukoliko imate ravnu. Pozovite prijateljice pa vježbajte frizure koje bi htjeli nositi, a jedna drugoj sigurno ćete puno pomoći. Nema smisla da plaćate frizere, ako možete sasvim dobru frizuru složiti i sami.

Isto vrijedi i za šminku. Previše šminke nikad nije dobro, a ni ukusno. Ukoliko ipak želite zahtjevniju šminku, uvijek možete pogledati tutoriale na internetu, u časopisima ili zamoliti prijateljicu koja je vičnija tome da vas poduči. Profesionalno šminkanje puno košta, a često ne ispadne onako kako ste si zamislili.

Izdvojeni članak

Najgori modni trendovi desetljeća

Prekrižite limuzine i skupocjene afterpartije

Preporučamo vam da odbacite zamisli o ekstravagantnim dodacima maturalnoj večeri, kao što su vožnja limuzinom i skupocjeni afterpartiji. Osim što je totalno nepotrebno, u isto vrijeme je i jako skupo. Dopustite roditeljima da vas odvezu na maturalnu večeru, i budu uz vas u trenucima kad su najponosniji. Također, ne plaćajte skupocjene afterpartije u klubovima, već pronađite mjesto gdje ćete se svi zajedno konačno opustiti, ako to želite.