Pretraga

Stiže nam novi Instagram? TikTok radi na aplikaciji koja će mu konkurirati

A- A+

U razvojnom kodu TikToka, otkriveno je da rade na novoj aplikaciji koja bi trebala izravno konkurirati Instagramu. Aplikacija zvana TikTok Photos moći će se preuzeti zasebno, ali će također biti integrirana i unutar samog TikToka. Trenutno nije poznato kada će izaći.

Osoba u ruci drži mobitel na kojemu je otvorena aplikacija TikTok

TikTok na mobitelu | foto: Canva

Neki bi rekli da je Instagram začetnik društvenih mreža za objavljivanje fotografija, a da je TikTok pak začetnik kratkog video formata kojeg većina, htjeli to priznati ili ne, preferira koristiti. No, iako je TikTok u velikom usponu, dio kolača i dalje mu uzima Instagram, stoga su se dosjetili kako se protiv toga izboriti.

Naime, prema informacijama koje je iz razvojnog koda ‘iskopao’ AssembleDebug i objavio na svom blogu, TikTok radi na društvenoj mreži koja će biti izravni konkurent Instagramu. Aplikacija će se zvati TikTok Photos i iako će se moći preuzeti zasebno, bit će integrirana unutar TikToka, baš kao što je slučaj s Instagramom i Threadsom.

Izdvojeni članak
tiktok na mobitelu

Europska komisija pokrenula postupak protiv TikToka, mreža je pod velikim povećalom

Inače, oni koji objavljuju na TikToku, znaju da postoji opcija objavljivanja fotografija u obliku videa. Čini se da će ta opcija i dalje biti dostupna, ali će se fotografije automatski objavljivati i na TikTok Photos, a sve kako bi se korisnike navelo da koriste još i tu aplikaciju.

U svakom slučaju, trenutno nije poznato kada će TikTok Photos postati dostupan za korištenje, ali je poznato da će biti dostupan za besplatno preuzimanje na Androidu i iOS-u.