Pretraga

Strah i tuga u svijetu Rock’n’Rola: Zbog pariških napada otkazuju se turneje i koncerti

A- A+

Teroristički napadi u Parizu šokirali su svijet. Trauma se posebno osjeti u glazbenoj industriji. Najsmrtonosniji od šest napada u Parizu dogodio se na koncertu rock’n’roll grupe Eagles of Death Metal. Brojni bendovi sada otkazuju nastupe u Parizu, ali i u ostatku Europe.

foto: Flickr

Izdvojeni članak

Na YouTube se pojavila demo snimka starog benda Kurt Cobaina

U terorističkom napadu na koncertu grupe Eagles of Death Metal u pariškoj dvorani Bataclan stradao je i član ekipe benda koji je bio zadužen za prodaju ploča i majica. Nakon ovih stravičnih događaja bend je otkazao ostatak europske turneje u sklopu koje je zakazan bio i nastup u zagrebačkoj Tvornici.

Nastupe u Parizu i Europi, što zbog suosjećanja a što zbog sigurnosnih razloga, otkazali su i brojni drugi bendovi. Pioniri Nu-Metala, legendarni Deftonesi otkazali su tako za danas zakazanu svirku u Bataclanu. Zakazane koncerte Parizu otkazali su i irski velikani U2.

– Shrvani smo zbog izgubljenih života na koncertu Eagles of Death Metal. Naše misli i molitve su s članovima benda i njihovim fanovima, stoji u priopćenju benda U2, prenosi Gigwise.

Ostatak europske turneje otkazali su i Foo Fightersi, čiji je frotnmen Dave Ghrol bio povremeni član EODM-a.

– U svijetlu besmislenog nasilja, zatvaranja granica i međunarodnog žalovanja, ne možemo nastaviti, stoji u priopćenju Foo Fightersa na Facebooku

Svoj pariški nastup odgodio je i legendarni Motorhead. Umjesto ovoga tjedna,u glavnom gradu francuske nastupiti će u siječnju. Na tragediju su reagirali i iz Coldplay-a, koji je otkazao live-stream svog koncerta u Los Angelesu iz poštovanja prema stradalima.

Koncerte su otkazali i Lapsley, Electric Six, Bondax, Braids i drugi.