Pretraga

Studentica otkrila brutalan način za učenje, a ima veze s bilješkama: ‘Samim time si zainteresiran’

Ana, osim što je naša novinarka i urednica portala bauštela.hr, studentica je na diplomskom studiju. U desetoj epizodi redakcija podcasta otkrila je brutalan način učenja koji je profesorica uvela na jedan predmet. Ključ su bilješke koje se izrađuju kroz cijelu godinu, samim time postaneš zainteresiran za nastavu, a usputno i učiš. Detaljno je objasnila kako teče cijeli proces.

bilježnica

Foto: Unsplash

U desetoj epizodi redakcija podcasta naši novinari Duje, Ana Hrvoje podijelili su kako se oni pripremaju za ispite. Od toga kako vode bilješke, kako čitaju s razumijevanjem, što uključuje učenje, a što ponavljanje za ispit; rade li to sami ili u grupi, naglas ili utiho, sve to možete vidjeti u najnovijoj epizodi. Ana je tom prilikom podijelila i priču o brutalnoj profesorici kod koje je najbitnije biti na predavanjima i kontinuirano raditi. To njoj nije bio problem jer, kako je rekla, voli biti prisutna na predavanjima i sve pratiti.

– Ovaj semestar imam brutalan predmet s brutalnom profesoricom. Nemamo ni kolokvije ni ispit, nego moramo napisati seminar. To je jedan književni predmet, dakle nekakav esej. Usto, ona nama pregledava bilješke. Moramo raditi bilješke na predavanjima, ali ne ih predati tako ‘ugrubo’ nego moramo cross reference raditi, to što si ti opisao. Samo moraju biti legitimni izvori. Imamo reader koji je ona sastavila i djela koja moramo pročitati, i usto neke svoje izvore, prepričala je Ana.

@srednja_hr Radite li i vi bilješke na predavanjima? Pišite nam u komentare, a cijeli podcast o tome kako bolje učiti poslušajte na linku u opisu profila 👆🏻 #srednjahr #srednja #faks #skola #biljeske #fakultet #studij #student #studiranje #studentslife #ucenje #uciti #kakouciti #savjeti #foryou #foryoupage #fyp ♬ original sound – srednja_hr

To je tipičan američki način studiranja, dodao je Duje, a Ana kaže kako je to dosta iznenadilo studente jer nisu na to navikli.

– Kad sam radila bilješke za prvi dio semestra, shvatila sam da je to brutalan način. Učiš i samim time si zainteresiran za nastavu. Kod nje sam falila par puta i nisam nadoknadila te dane i nije bilo problema. Nije poanta da imaš sve, samo da uspiješ pohvatati što ona kaže. Ako ona spomene nešto usputno, to zaguglaš i možeš naći još trideset radova na tu temu, i vidjet ćeš nešto što ćete zainteresirati… Zato mi je to brutalan način, ispričala je Ana.

Cijelu epizodu redakcija podcasta o tome kako učimo za ispite pogledajte u videu ispod.