Pretraga

Studentica sa zagrebačkog Kairosa zakročila u inozemni svijet mode

A- A+

Mladena Gudelj 22-godišnja je studentica PR-a na zagrebačkoj Visokoj školi za odnose s javnošću Kairos i sve popularniji model. Dosada je u svega dvije godine koliko se bavi modelingom snimila nekoliko reklama za poznate brendove, sudjelovala u snimanju spota za pjesmu Mladena Vojčića Tife, a trenutno je u Istanbulu gdje će u dva mjeseca odraditi mnoštvo snimanja i castinga za revije te time napraviti novi korak u zasada svojoj drugoj karijeri.

Izdvojeni članak

Mlada dizajnerica kreira unikatan nakit i odjeću

Studentica PR-a sa zagrebačkog Kairosa Mladena Gudelj sve je popularniji model, a nedavno je zakoračila i u inozemni svijet mode. U samo dvije godine koliko se bavi modelingom surađivala je s jakim imenima hrvatske mode i glumišta, a trenutno je na dvomjesečnom angažmanu u Istanbulu. Tamo se uputila preko svoje agencije ‘AK model menagement’ te odrađuje svakodnevna snimanja i castinge za revije na kojima sudjeluju djevojke iz cijelog svijeta.

Sebe Mladena opisuje kao komunikativnu, razigranu, pozitivnu i razigranu osobu. U modne krugove je ušla preko prijateljice, te ubrzo i dobila prve poslovne ponude.

– Sudjelovala sam u snimanju reklame za popularno hrvatsko pivo, uz tri renomirana hrvatska glumca i tri također popularna modela. Ta suradnja se pokazala i više nego uspješnom. Nakon nje počele su se nizati i druge ponude, otkriva Mladena pojedinosti o svom prijelomnom angažmanu.

Bavi se sportom, pa ne pazi previše na prehranu

Ova 22-godišnjakinja članica je međunarodne modne agencije AK model menagement, preko koje je sudjelovala u kratko vrijeme u nekoliko značajnijih projekata, uključujući i istanbulski.

– Posebno bih izdvojila snimanje za spot ‘Jedina’ Mladena Vojčića Tife, koji je inače meni najdraži pjevač Bijelog dugmeta, govori Mladena.

Mladena se cijeli život bavi sportom, voli trčati tako da se ne mora izgladnjivati kako bi bila fit i u formi. Štoviše, hrana joj predstavlja jedno od najvećih zadovoljstava, voli isprobavati jela, a ponekad i sama kuha.

Izdvojeni članak

Programerka, glumica i model: upoznajte svestranu Barbaru

‘Modeling koristan i za ostvarenje kontakata, jako važnih za moje zanimanje’

Zasada uspijeva uskladiti fakultet i obveze koje ima kao model, uz dobru organizaciju vremena. Mladena dodaje i da je modeling dosta neozbiljno shvaćen u Hrvatskoj jer se svaka druga djevojka bavi ovime. S druge strane tržište je jako malo, pa ima i malo posla, koji nije nešto ni plaćen.

– Kod nas se revije jako malo plaćaju i malo cura ih zapravo nosi. Reklame su najbolje plaćene, čak i po par tisuća kuna znaju biti honorari. Editoriali se uglavnom ne naplaćuju jer se zauzvrat dobiju slike koje se mogu jako dobro iskoristiti za vanjsko tržište pošto je cilj imati sto više kvalitetnih fotografija koje se mogu iskoristiti za BOOK, ocjenjuje Mladena situaciju u modnoj industriji Hrvatske.

Zadovoljna je što joj je modeling omogućio suradnju s velikim kreativcima, mogućnost putovanja, upoznavanja novih ljudi i kultura.

– Pokušat ću iz modelinga izvući maksimum. Želja mi je ostvariti još mnogo poznanstava i kontakata, koji su jako važni za moje zanimanje, za koje se školujem. Uz malo sreće model može proputovati svijet, zaraditi lijep novac i upoznati druge kulture. To je zasada moj cilj koji želim postići kroz ovo zanimanje. Mislim da sam na dobrom putu i da me čekaju nove pustolovine i zanimljivi poslovi, zaključila je Mladena o svojim planovima koji nastoji ostvariti u modelingu.