Pretraga

Suradnja Hrvata i Slovenaca: Napravili aplikaciju kojom kreću u lov na fotografije

A- A+

Vikend iza nas na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa obilježio je četvrti po redu Startup Weekend kojim je obilježen početak Globalnog tjedna poduzetništva. Pobjednici su članovi iz Slovenije i Hrvatske koji čine tim WIVU, a razvili su istoimenu aplikaciju koja je idealna za zabavu i i kreativno stvaralaštvo svih koji uživaju u fotografiranju.

Press foto

Zagrebačka ekonomska škola ekonomije i managementa prošlog vikenda ugostila je četvrti po redu Startup Weekend kojim se ujedno obilježio početak Globalnog tjedna poduzetništva. Ovogodišnja pobjeda pripala je tim WIVU koji je razvio poslovni plan za novu društvenu mrežu na kojoj će se isticati kreativnost članova.

Izdvojeni članak

Menzona: Aplikacija za zagrebačke menze

Tek se upoznali i kreirali odličnu aplikaciju

Spomenuti tim čine članovi iz Slovenije i Hrvatske, a po prvi put su se upoznali upravo na četvrtom Startup Weekendu. WIVU je kreirao inovativnu aplikaciju koja nudi mogućnost anonimnim fotografima, slikarima, dizajnerima, ali i onima koji su željni zabave i kreativnog stvaralaštva da pokažu cijelom svijetu svoja djela.

Aplikacija je napravljena za pametne telefone, a radi na principu da svaki dan korisnicima postavlja novi izazov. Sabrane fotografije aplikacija prikazuje svim korisnicima, nakon čega slijedi glasovanje te se bira najbolji uradak. Vlasnici pametnih telefona i korisnici WIVU-a se tako iz pasivnih fotografa pretvaraju u istraživače i avanturiste. U ovaj lov na fotografije uključio se znatan broj korisnika iz Hrvatske, ali i cijele regije.

Izdvojeni članak

Aplikacije koje je Apple odbio jer su previše proste

Zbog čega se organizira Startup Weekend

– Jako sam ponosan što sam vodio uspješan tim koji je zahvaljujući svojoj kreativnosti, predanom radu i razmjeni mišljenja osvojio prvo mjesto na ovogodišnjem Startup Weekendu Zagreb. Posebno me veseli što smo prijatelji i ja na SWZ-u upoznali tri ambiciozne mlade djevojke iz Zagreba koje su se priključile našem projektu pa se možemo pohvaliti međunarodnom mrežom ideja, naime mi smo došli na SWZ iz susjedne Slovenije. Vjerujem kako ćemo uspjeti kreativnu aplikaciju lansirati na tržište i osvojiti zanimanje online kreativaca, izjavio je voditelj pobjedničkog tima Matija Goljar prilikom preuzimanja nagrade.

Ovogodišnji Startup Weekend okupio je oko 60-ak inovativnih ambicioznih ljudi koji su došli s namjerom da predstave svoje poduzetniče ideje, poslovne planove te pronašli potencijalne partnere u poslu. Također su sklopili nova prijateljstva te naučili kako raditi u timu.