Pretraga

Sveučilišna futsal liga: Nakon tri kola Kineziologija bez primljenog pogotka

A- A+

Djevojke su bile aktivne ovaj vikend te su odigrana čak dva kola na Sveučilišnoj futsal ligi u Zagrebu. Nakon tri kola ekipe Prirodno-matematičkog fakulteta te Kinezološkog imaju maksimalni učinak. Ekonomistice, inače prošlogodišnje šampionke, pokleknule su u petak u derbiju s Kineziološkim fakultetom. Potonja reprezentacija ni nakon tri kola nije primila pogodak.

Prošlogodišnje finalistice ekipa PMF-a i u ovoj su najavile borbu za najviše plasmane. Naime nakon tri kola, imaju maksimalan bodovni učinak s gol razlikom 21:3. S druge strane braniteljice titule, ekipa Ekonomije, izgubila je u derbiju drugog kola od Kineziologije, koja je potvrdila status jednog od glavnih favorita u ovoj sezoni.

Izdvojeni članak

Sveučilišna futsal liga: Ekonomisti i ZŠEM najuvjerljiviji, a golijada u konkurenciji studentica

Ekonomija se u nedjelju ‘iskalila’ na Građevini

Od petka do nedjelje na Ekonomskom su fakultetu odigrana dva kola Sveučilišne futsal lige za studentice. Oba kola je obilježio ‘dvoboj titana’, odnosno domaće Ekonomije te Kineziološkog fakulteta.

– Ovaj dvoboj je nekoliko zadnjih godina derbi te je i ovog puta bio napet do samog kraja. Mi nismo htjele kao u prethodnim sezonama igrati isključivo defanzivno protiv KF-a, nego smo odlučile napasti. No, nismo uspjele postići pogodak, a one su iskoristile dvije kontre i pobijedile 2:0, rekla nam je kapetanica Ekonomije Petra Kardum.

No, ovaj poraz u petak nije previše omeo ekipu Ekonomije, koja je već u nedjelju svladala Građevinski fakultet s 13:1.

– Posebno se istaknula Tomislava Matijević sa šest pogodaka. Ona je naše veliko pojačanje ove sezone, a igrala je u Osijeku, koji je najbolji hrvatski ženski nogometni klub. Uz nju i ozljeđenu Sandru Brkan mislim da možemo i ove sezone ići do kraja, pojasnila nam je Petra.

Izdvojeni članak

Video: Građevina na penale osvojila sveučilišni naslov u futsalu

PMF ležerno ide prema prvom mjestu u skupini

U skupini A prvo mjesto nakon tri kola zauzimaju nogometašice Prirodno-matematičkog fakulteta. One su ostvarile sve tri pobjede uz impresivnu gol razliku od 21:3. U prethodne tri sezone pokleknule su u finalu.

– Težimo i očekujemo da napokon u ovoj sezoni osvojimo i to prvo mjesto. Dat ćemo sve od sebe, još se uigrati te pokušati doći na vrh, rekla nam je kapetanica PMF-a Andrea Tolić.

U subotu su PMF-ove nogometašice nadigrale PBF s 6:1, a u nedjelju Filozofski s 5:1.

– Malo nas je bilo strah jer smo u subotu došle bez ijedne zamjene na utakmicu protiv PBF-a. Očekivali smo težu utakmicu, ali ispala su to tri jednostavna boda. Inače imamo taj problem što nas je samo 6-7 u kadru pa ako netko ode doma za vikend ili se ozlijedi, teško sklapamo ekipu, govori Andrea.

Protiv Filozofskog fakulteta, PMF-ove nogometašice su imale jednu zamjenu, no na kraju šesta cura nije ni ulazila u igru.

– I u nedjelju je bila ležerna utakmica. Ne bih htjela nekoga podcijeniti, ali nas tri – četiri cure iz ekipe igramo već nekoliko godina, uigrane smo i iskusne već pa ne sumanjam da ćemo se i ove sezone boriti s Ekonomijom i Kineziološkim fakultetom za jedno od prva tri mjesta na Sveučilištu, predviđa Andrea Tolić.

Sve rezultate i tablicu nakon prva tri kola pogledajte u galeriji.