Pretraga

Video: Građevina na penale osvojila sveučilišni naslov u futsalu

A- A+

Futsal ekipe Građevinskog i Kineziološkog fakulteta odigrali su sjajnu utakmicu na koncu još jedne sportske sezone na Sveučilištu u Zagrebu. Na kraju je tek boljim izvođenjem penala pobijedio Građevinski fakultet, nakon što je regularni dio utakmice završio s neodlučnih 1:1. Opreznu igru vodile su ekipe, a golovi su pali iz jedne polukontre građevinaca, dok su kineziolozi izjednačili uvođenjem petog igrača u polje pod kraj utakmice.

Pobjednička momčad Građevinskog fakulteta

Najbolja futsal momčad na Sveučilištu u Zagrebu je Građevinski fakultet. U sportu s najvećim brojem momčadi u natjecanju, njih čak 32, ‘građevinci’ su pokazali najviše. U finalnom ogledu protiv Kineziološkog fakulteta, pobijedili su tek nakon izvođenja šesteraca, budući da je regularni dio utakmice završio 1:1. Time su priredili svojevrsno iznenađenje, budući da su prethodne četiri sezone među najbolje četiri, ulazile četiri iste ekipe odnosno Ekonomski i Kineziološki fakultet te FER i VERN.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Ekonomija najbolja u obje konkurencije na Sveučilišnom prvenstvu u Zagrebu

Građevinci su do finala imali jedan poraz i dva neriješena ishoda, s tim da je drugi remi bio u osmini finala, kada su također na lutriji penala izbacili Agronomski fakultet.

Zahtjevna utakmica s dosta nadmudrivanja

Različito je dakako bilo raspoloženje u taborima momčadi Građevinskog i Kineziološkog fakulteta po završetku utakmice. Ključni pojedinci prokomentirali su utakmicu.

– Bila je ovo svakako zahtjevna utakmica s dosta nadmudrivanja. Znali smo da je KF jako dobra i spremna ekipa i da se ne trebamo trkom nadmetati s njima. Mi smo pametno iskoristili naše vrline, medu ostalim naš timski duh i dokazali smo da smo prava klapa, što je možda i važnije od same utakmice, naglasio je zapaženi pojedinac Građevine Nikola Perković.

Izdvojeni članak

Sveučilišna futsal liga: Kineziološki i Građevina u borbi za naslov

Nikola je poslije sjajne predstave, promašio prvi penal, no nije se ipak pretvorio u tragičara. Prokomentirao je i gol koji su primili.

– U utakmicu smo ušli oprezno, kao i oni, no sto se vise približavao kraj i osjetio umor prilike dolazile. Tako smo i primili gol zbog nedostatka koncentracije pred kraj utakmice,nakon kojih su uslijedili penali u kojima smo mi imali više sportske sreće. Dodao bih još da pobjedu posvećujemo suigraču Ivanu Majiću kojemu je ovo zadnja sezona i našem treneru i golmanu Filipu Andabaki, koji se uskoro ženi, pa mu je ovo bio naš dar, zaključuje Nikola.

Utakmicu je pratilo između 150 i 200 gledatelja, a Građevina je imala nešto veću podršku publike.

Izdvojeni članak

Na Studentskom prvenstvu Hrvatske Zagrepčani uzeli četiri, a Splićani tri zlata

‘Nesvjesno smo podcijenili protivnika’

Kapetan Kineziološkog fakulteta Ivan Piplica naravno nije bio zadovoljan ishodom, ali je sportski čestitao Građevini zasluženu pobjedu.

– Bilo je točno onako kako smo se pripremali i očekivali reakciju od strane ekipe Građevinskog fakulteta koja će nam prepustiti igru i pokušati nešto iz kontre i na njihovu sreću, a našu žalost iz jedne takve kontre su došli u vodstvo. Tek na kraju utakmice smo uspjeli oploditi našu strpljivu igru i posjed pogotkom, ali je bilo prekasno za nešto više učiniti, osim odvesti utakmicu u lutriju izvođenja šesteraca gdje se ekipa Građevinskog fakulteta pokazala sretnijom i spretnijom, rekao nam je Ivan.

Kineziološki fakultet godinama je u vrhu sveučilišnog futsala, a bili su najbolji prošle sezone, tako da su njihova visoka očekivanja neupitna.

– Očito je bilo da smo nesvjesno podcijenili protivnika i nismo ušli u utakmicu sa žarom i željom za pobjedom kao prethodnih utakmica i to nam se vratilo. Čak bih rekao da smo bili i presigurni u pobjedu, naročito nakon prva 3 udarca sa šest metara gdje smo imali prednost od 3:1, pojašnjava Ivan Piplica.

Izdvojeni članak

Sveučilišna futsal liga: Građevinci šokirali Ekonomiju i prošli u polufinale

Vjerojatno mnoge ekipe sanjaju trenutak u kojem će biti na poziciji Kineziološkog fakulteta, no kontinuitet uspjeha, do kraja ne zadovoljava jedan ovakav rezultat.

– Kako svaka medalja ima dvije strane tako i ova. S pozitivne strane ostavlja dojam da je drugo mjesto za nas uspjeh, ako gledamo ekipe koje su lošije plasirane od nas, a koje realno ulažu i više novca i truda u svoje ekipe.

S druge strane razočaranje je golemo kod svih igrača jer smo praktički dobivenu utakmicu izgubili i nismo uspjeli obraniti naslov prvaka, a većini igrača je ovo bila i posljednja utakmica da nastupaju za ekipu fakulteta, tako da je razočaranje još i veće.

Još jednom čestitke ekipi Građevinskog fakulteta i hvala navijačima jedne i druge ekipe koji su došli u stvarno velikom broju te i na taj način uveličali ovogodišnje finale Sveučilišnog prvenstva.

U videu pogledajte cijelu finalnu utakmicu, prepunu uzbuđenja i završnicom na penale, gdje se izvodilo čak sedam serija.

Napomena: Obje ekipe su imale narančastu garnituru dresova, pa su tijekom regularnog dijela utakmice Građevinci nosili zelene markere. No, suci su im dopustili izvođenje penala bez markera, tako da gledatelji znaju da je prvi izvođenju penala pristupio Građevinski fakultet.

Građevinski fakultet : Kineziološki fakultet 1:1 (6:5)