Pretraga

Sveučilište organizira game development konferenciju: Gostuje i autor popularnih videoigara

A- A+

John Alfonso Romero autor je popularnih igara Doom, Quake i Wolfenstein te popularizator FPS (first person shooter) žanra. U Zagrebu će boraviti dva dana, 21. i 22. siječnja, u sklopu Global Game Jam-a u organizaciji Sveučilišta Algebra.

Sveučilište Algebra godinu otvara velikom game dev konferencijom na kojoj je posebni gost John Romero | Foto: Algebra

Sveučilište Algebra godinu otvara u velikom stilu – trodnevnim game dev eventom i najvećom konferencijom u regiji ‘Future Perspectives of Game Development‘ na kojoj je poseban uzvanik legendarni dizajner videoigara i jedan od osnivača FPS žanra, John Alfonso Romero.

– Uzbuđen sam što 2024. godinu započinjem snažno u okruženju game developera i gejmera na Algebrinom Global Game Jam-u u Zagrebu! Često me pitaju o mojoj povijesti i povijesti FPS-a, a to je upravo ono što će biti okosnica mog govora ‘DOOM Guy: Life in First Person‘ na Algebrinoj konferenciji 22. siječnja. Za igrače koji žele znati više o tome koji su to tajni sastojci koji su utkani u naš DNA i radi kojih je nastao DOOM, ovo je konferencija koju ne smiju propustiti. Prikazat ću i nikad viđeni behind the scenes materijal iz moje posljednje igre, SIGIL II, izjavio je Romero.

Trodnevni game dev event započet će u nedjelju 21. siječnja kada će fanovi imati priliku zaigrati Doom protiv Romera, dok će se u paralelnim dvoranama odvijati prvi esport turnir u potpunosti u organizaciji Sveučilišta Algebra u kojem će snage u CS2 odmjeriti najhrabriji timovi. Za besprijekorno iskustvo igranja pobrinuo se Telemach Hrvatska koji će igračima omogućiti igranje na najbržoj optičkoj mreži, a pobjednike očekuje novčana nagrada u iznosu 1.000 eura te dodatne nagrade u obliku društvenih igara i gaming opreme koju osiguravaju domaći gaming brend White Shark i Carta Magica.

– Drago nam je što ćemo imati priliku demonstrirati kako superiorna optička mreža i tehnološki napredna rješenja, iza kojih stoji Telemach, igraju ključnu ulogu u poticanju inovacija u razvoju industrije igara, istaknuo je Frane Škegro, Viši stručnjak za upravljanje proizvodima Telemach Hrvatska.

U ponedjeljak 22. siječnja posjetitelje koji žele naučiti više o tome kako izgleda rad u industriji razvoja igara očekuje mnoštvo sadržaja.

– Prvi smo u Hrvatskoj pokrenuli novi studij razvoja računalnih igara s namjerom zahvaćanja studenata koji razmišljaju izvan okvira te koji su sposobni na kreativan način pronalaziti rješenja kompleksnih problema. Program studija osmišljen je kako bi studentima pružio duboko razumijevanje razvoja videoigara kao neraskidive kombinacije programerskih znanja i vještina, dizajna i raznih umjetničkih smjerova. Vjerujem da će nam ova konferencija pomoći u popularizaciji izgradnje karijera u propulzivnoj industriji razvoja igara, kao i da ćemo njome doseći cilj snažnijeg privlačenja stranih studenata, odnosno, internacionalizacije, rekao je izv.prof.dr.sc. Mislav Balković, rektor Sveučilišta Algebra.

Uz Romera, na konferenciji će se naći mnoga poznata lica iz svijeta razvoja računalnih i videoigara te predstavnici domaćih i regionalnih game dev studija poput Outfit7, Croteam, Nanobit, RawFury, Pine Studio i Today’s Game Studios, koji će otvoriti teme novih tehnologija i prilika u industriji, strategija financiranja game dev projekata te će se nastojati pronaći odgovor na pitanje što je važnije u kreiranju igara – kreativnost ili tehničke vještine?

Global Game Jam u organizaciji Sveučilišta Algebra bit će održan za sve prijavljene sudionike od ponedjeljka 22. siječnja kada će lokalnu temu Jam-a najaviti Romero na konferenciji, do srijede 24. siječnja kada će pobjednike odabrati stručni žiri kojeg čine predstavnici game dev industrije, Telemacha i White Sharka.

Ulaznice za konferenciju, esport turnir te Global Game Jam dostupne su putem sustava Entrio do 19. siječnja 2024. ili do popunjenja mjesta.

Program konferencije pronađite niže.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab