Pretraga

Tattoo majstor Danijel otkrio: ‘Tetovirali smo se na satu Hrvatskog, tada sam to zavolio’

Za sve koji se jednog dana žele tetovirati tattoo majstor Danijel Zeks iz Sesveta odgovara na najčešća pitanja o tetovažama. Od toga koliko osobe trebaju imati najmanje godina da bi se mogle tetovirati, trebaju li s maloljetnicima doći roditelji, koje su tetovaže in pa do toga kako se zaljubio u tetoviranje upravo na satu Hrvatskog jezika kada su se on i prijatelji međusobno tetovirali improviziranim alatom.

tattoo majstor Danijel Zeks sjedi na fotelji u studiju i smije se

Tattoo majstor Danijel Zeks | Foto: srednja.hr

‘Ne mogu tada doći, počinje škola u rujnu i imam praksu’, govorio je mladić u Tattoo Ink Daniel studiju u Sesvetama dok smo se pripremali za snimanje intervjua s vlasnikom salona, tattoo majstorom Danijelom Zeksom. Uz učenika koji je u tom trenutku dogovarao termin s Danijelom bila je i majka koja je dovela sina na njegovu prvu tetovažu.

‘Barem jednom mjesečno se nađe neka osoba koja želi tetovirati ime cure ili dečka’

Tattoo majstor Danijel zapisuje termin nakon prakse jer će učenikova tetovaža biti velika i to preko cijelog ramena pa je za izradu potrebno oko tri do četiri sata. Što je odlučio tetovirati, ostavljamo za sebe, a što je danas trend kad su tetovaže u pitanju kod mlađe populacije pitamo Danijela.

– A bude tu i lavova i vukova dosta, ali u zadnje vrijeme je trend neki natpis. Bilo iz neke pjesme, neka posveta, baš sam danas tetovirao isključivo osobe koje su radile natpise, tako se potrefilo. Ali barem jednom mjesečno se nađe neka osoba koja želi tetovirati ime cure ili dečka ili njihove inicijale, priča nam Danijel.

Izdvojeni članak

Učenica tetovažu posvetila profesoru, on se rasplakao: ‘Zbog njega sam preživjela srednju školu’

Savjetuje mladima da za tetovažu pričekaju da napune 18 godina

Rekao je i kako više ne postoji određena dobna skupina koja dolazi u njegov salon, već dolaze i mladi i stari podjednako, a najstarija osoba koju je tetovirao imala je više od 70 godina. I dok za tetoviranje gornja dobna granica ne postoji, ona donja mora se strogo poštivati.

– Ja osobno ne tetoviram ispod 16+ godina i to uz dozvolu roditelja koji uživo moraju potpisati papirologiju kod mene i jedan od roditelja mora biti prisutan tijekom samog tetoviranja. Ali, ipak bih savjetovao mladima da pričekaju da napune 18 godina i onda dođu na tetoviranje, do tada im se možda nešto što im se sviđalo prije par godina više neće sviđati pa si mogu bolje razmisliti što točno žele, naveo je Danijel.

Izdvojeni članak

Obranila diplomski o tetovažama učitelja: Odličan su alat u radu s djecom

Ljubav prema tetoviranju otkrio je na satu Hrvatskog jezika kada se iglom i tintom tetovirao s prijateljima iz razreda

Imao je slučajeve kada su mu maloljetnici pokušali lagati za godine, ali i slučajeva u kojima je jedan roditelj dopustio tetoviranje, a drugi nije i onda je nastao problem. Kako i on sam ima tetovaže, upitali smo ga o jednoj koja se posebno izdvajala i razlikovala od drugih. Bila je na njegovoj nozi i izgledala je poprilično staro i dosta neprofesionalno. Otkrio nam je kako je upravo ta tetovaža produkt njegove srednjoškolske ‘ludosti’.

– Bilo je to na satu Hrvatskog jezika, profesorica je išla u penziju i nije ju bilo briga što radimo gluposti pa sam se s frendovima odlučio tetovirati. Improvizirali smo alat, ali uglavnom je to bila igla i tu ili tinta neka i tetovirali smo jedni druge. Tada je to bilo nepromišljeno, ali ja sam se od tog trena zaljubio u tetoviranje. Bilo mi je fascinantno kako to ostaje ispod kože i, nakon što sam završio srednju ugostiteljsku, krenuo u tattoo vode i evo me danas, ispričao nam je Danijel.

Cijeli intervju s tattoo majstorom Danijelom, u kojemu je odgovorio na 10 najčešćih pitanja pa i na one koje mjesto je najbolnije za tetovažu i podnose li djevojke bol bolje nego dečki, možete pogledati u videu niže.