Pretraga

TBF – Nostalgično fantastično (the best of)

A- A+


Splitski reperi The Beat Fleet izdali su svoj prvi the best of album nazvan jednostavno – Nostalgično fantastično. Kako the best of albumi podrazumijevaju najslušanije i najkvalitetnije pjesme, TBF su se potrudili izabrati iste te ih uvrstiti na svoj najnoviji album.

TBF su već i od svog prvog albuma „Ping-pong (Umjetnost zdravog đira)“ oduševljavali, kako  publiku svih generacija, tako i kritičare. Slušali su ih i oni koji inače ne vole hip-hop pa i oni koji nisu pripadali dalmatinskom điru, čiji su duh TBF prenosili u svoje pjesme. Izlaskom trećeg albuma „Maxon Universal“ osvojili su i one najzloćudnije kritičare te pokorili hrvatsku hip-hop scenu. Također je i „Galerija Tutnplok“, koja je izašla 3 godine nakon Maxon Universala, dobila brojne pohvale te su se još jednom pokazali kao vrsni glazbenici i tekstopisci. Pa čak i prošlogodišnji album „Pistaccio Metallic“ je opravdao velik pritisak i očekivanja od publike. Sve u svemu TBF je jedan od rijetkih hrvatskih bendova koji gotovo da nisu imali pjesmu koja nije utažila žeđ publike i kritičara.

U svojim tekstovima vješto i slikovito prenose svakodnevne probleme malog čovjeka koji ne zna svoju svrhu na ovoj planeti. U svakome stihu bi se netko od nas mogao prepoznati. No, ne pjevaju samo o problemima već i o lijepim stvarima u životu. Usprkos kritiziranju političkog stanja u državi, uvijek su veličali ljepotu naše prirode i naročito Jadranskog mora. Opušteni život na moru im je bila glavna tematika na svakome albumu.

U ovoj kompilaciji pjesama uvrstili su najbolje i najslušanije hitove kao što su to „Alles Gut“, „Malo san maka“, „Smak svita“, „Lud za njom“ te „Nostalgična“. Album se sastoji od 17 pjesama. Najviše ih je s Maxon Universala i Galerije Tutnplok, čak po šest sa svakog, dvije s Ping-ponga, jedna s Uskladimo toplomjere, te su tu još „Pljačka“ i „Super gut“ koje se nisu našle na regularnim studijskim albumima. Na cd-u nedostaju hitovi sa prvog i zadnjeg albuma, vjerojatno zato što nisu izdani pod Menartom za razliku od ostalih.

Ovaj album će se najviše svidjeti onima kojima su Maxon Universal i Galerija Tutnplok najbolje sjeli, pošto su većina hitovi s tih albuma, te će se mnogi složiti da je njihova glazba najbolja za slušati s nogama u zraku dok odmaramo od učenja za ispite.