Pretraga

“The Number of the Beast” najbolji je britanski album u zadnjih 60 godina

A- A+

upload.wikimedia.org

Album “The Number of the Beast” grupe Iron Maiden proglašen je najboljim britanskim albumom u anketi koju je proveo HMV povodom proslave kraljičinog dijamantnog jubileja. 

Depeche Mode iznenađujuće se smjestio na drugo mjesto sa svojim albumom “Violator”, dok se grupa The Beatles tri puta pojavljuje u top deset, prvenstveno na trećem mjestu sa albumom “Sgt. Peppers Lonely Hearts Club”. Ostali albumi koji su se od ove četvorke našli na listi su “Abbey Road” na četvrtom mjestu, “Revolver” na šestom i “The White Album” na desetom mjestu.

“The Dark Side of the Moon” Pink Floyda našao se na petom mjestu, Queen sa albumom “A Night at the Opera” na sedmom, Oasis sa “(Whats the Story) Morning Glory?” na na osmom i Adele na devetom mjestu sa svojim albumom “21”.

Izvan top 10, The Clash se smjestio na trinaesto mjesto sa albumom “London Calling”, David Bowie sa “Ziggyjem Stardustom” na četrnaesto i The Smithsi sa albumom “Queen is Dead” na petnaesto mjesto. 

Radioheadov “OK Computer” je sedamnaesti, dok je Black Sabbathov istoimeni album četrnaesti po redu. Grupe The Who, Sex Pistols, The Cure, Joy Division, Rolling Stones i mnogi drugi nisu se uspjeli plasirati među prvih dvadeset.