Pretraga

TikTok dobiva revolucionarnu promjenu: Stiže još jedan feed, sadržaj će prolaziti strogu provjeru

A- A+

Uz Following i For You, na TikTok uskoro stiže STEM feed. Riječ je, naime, o feedu koji će biti posvećen znanstvenom, tehnološkom, inženjerskom i matematičkom sadržaju, koji će biti pažljivo moderiran kako bi bio vjerodostojan.

tiktok

Foto: Solen Feyissa, Unsplash

Velike promjene su na pomolu. TikTok dodaje novi STEM feed posvećen isključivo znanstvenom, tehnološkom, inženjerskom i matematičkom sadržaju, koji će biti dodatno moderiran prije nego što se na njega objave videozapisi.

Naime, riječ je o feedu koji će koegzistirati s dva postojeća feeda, Following i For You, a koji će biti namijenjen prvenstveno onima koji žele vidjeti popularni sadržaj iz STEM područja. No, čini se da neće sav tehnološki i znanstveni sadržaj dospjeti na taj feed. Iz TikToka kažu da će videozapisi morati proći dodatne razine provjere, a sve kako bi informacije bile vjerodostojne.

Izdvojeni članak
Mobitel s prikazom srednja.hr TikTok profila

Studenti proveli istraživanje o tome utječe li TikTok na fakultetske obaveze: Ovo su rezultati

Za provjeru sadržaja bit će zadužene razne partnerske organizacije TikToka, poput Common Sense Networksa i Poyntera. Zanimljivo je, doduše, da kineska društvena mreža automatski blokira videozapise o koronavirusu i cjepivima, pa trenutno nije jasno hoće li se tako nešto pojavljivati na novopečenom STEM feedu.

– Još uvijek smo u ranoj fazi uvođenja ove značajke u našu zajednicu, ali ljudi u SAD-u mogu očekivati da će početi viđati STEM feed kasnije ovog mjeseca, napominju iz TikToka.

Valja istaknuti da TikTok na različitim tržištima već testira ‘tematske’ feedove, koji omogućuju korisnicima da pregledavaju sadržaj iz kategorija kao što su gaming, hrana, moda, sport i drugi.