Pretraga

Top sportaš: Domagoj Nedić, najbolji sportaš osječkih srednjih škola, hita prema reprezentaciji

A- A+

Domagoj Nedić je 19-godišnji igrač Rukometnog kluba Osijek te student Pravnog fakulteta u istom gradu. Ove godine u svibnju, još kao maturant je predvodio svoju Prvu gimnaziju iz Osijeka u osvajanju srebrene medalje na Državnom srednjoškolskom prvenstvu, čija se završnica odigrala u Poreču. Dva puta (2010. i 2012.) je zaslužio priznanje najboljeg srednjeg vanjskog igrača u državi, a na kraju prošle školske godine i najboljeg sportaša srednjih škola grada Osijeka. U studenom 2012. godine pozvan je na okupljanje kadetske reprezentacije Hrvatske, a nada se da će trudom i radom ponovno dospjeti u nacionalni tim.

Izvor: Privatna arhiva / Domagoj s brojem 20 u reprezentativnom dresu

Domagoj Nedić sjajni je 19-godišnji rukometaš RK Osijeka koji je prošle godine odigrao i jednu utakmicu za kadetsku reprezentaciju Hrvatske. Student je prve godine Pravnog fakulteta u prijestolnici Slavonije, a još je kao maturant u prošloj školskoj godini, predvodio svoju Prvu gimnaziju u osvajanju drugog mjesta na Državnom prvenstvu srednjih škola. Osim sa školom, dva puta je sudjelovao u osvajanju brončanih medalja na državnim prvenstvima, koje je ostvario njegov klub. Uz to što je izvrstan sportaš, Domagoj je od prvog razreda osnovne škole, sve razrede završio odličnim uspjehom.

Izdvojeni članak

Top sportaš: Upoznajte Tomislava Pucara stolnoteniskog juniora godine s više međunarodnih uspjeha

Kriva je maturalna večer

Domagoj se rukometom počeo baviti u dobi od devet godina te od tada se osjeća kao da ide u ‘drugu školu’ budući da ne izostaje neopravdano s treninga, a sada ih najčešće obavi dva dnevno. U svibnju je sa svojom školom postao državnim viceprvakom na državnom prvenstvu.

– Uglavnom sam zadovoljan s postignutim rezultatom i to samo jer smo došli na to natjecanje oslabljeni za dva, a kasnije kada je treći otišao u pola turnira na maturalnu večer za tri igrača. Ante Kuduz, Tomislav Babić i Dino Vukušić su tri igrača koja su u to vrijeme igrali s mnom za seniore Osijeka tako da su mogli biti velika podrška posebno u finalu kada smo izgubili jedan razlike. Na kraju sam ostao sam kao maturant s dečkima koji su 1996. godište i mlađi, pa je glavna inicijativa pala na mene, objašnjava Domagoj.

Osim rukometa, Domagoj je igrao još nekoliko sportova za svoju školu, što mu je ove godine priskrbilo laskavu titulu.

– Igrao sam za školu puno sportova i ove godine, a i prošlih godina tako da smo svake godine bili u raznim sportovima na županijskim i regionalnim natjecanjima. Na kraju mi se isplatilo jer sam ove godine proglašen za najboljeg sportaša srednjih škola grada Osijeka, govori mladi rukometaš.

Izdvojeni članak

Top sportašica: Mlada nogometna reprezentativka Andrea Godinić ima cilj osvojiti Ligu prvaka s Velikom Goricom

Cilj vratiti matični klub u elitno društvo

Njegov rukometni klub trenutno je vodeći nakon dva kola u drugoj ligi Hrvatske. Iako je Domagoj imao ponudu i iz prvoligaškog kluba, odlučio je ostati u rodnom gradu, studirati i pokušati vratiti Osijek u elitno društvo hrvatskog rukometa, gdje ovaj klub nije već četiri godine.

– Za sada moj najvažniji cilj u rukometu je da se ja kao igrač poboljšavam svake sezone i iz treninga u trening, te to da pomognem Osijeku koliko mogu, da se vrati u Premier ligu koju ne igramo već četiri godine. Volio bih da se pokaže kako se Osijek s mladom seniorskom ekipom može probiti među najbolje klubove u Hrvatskoj.
Imao sam ponudu da odem igrati u RK Spačvu iz Vinkovaca koja igra prvoj ligi Hrvatske, ali nisam htio zbog fakulteta, a i zato što RK Osijek shvaćam kao drugi dom, pojasnio je Nedić.

Izdvojeni članak

Top sportaš: Ivica Ramadža futsal ‘hakler’ iz Splita i budući student Ekonomije

Utakmica za reprezentaciju jedan od najljepših trenutaka u životu

Rukomet je najtrofejniji hrvatski ekipni sport te je mnogo kandidata, koji žele jednog također postati članom uspješnog nacionalnog kolektiva. Domagoju je bar u jednoj utakmici to i uspjelo.

– Bio sam na okupljanju kadetske reprezentacije prošle godine u studenom, kada se ono događalo baš u Osijeku. Igrali smo prijateljsku utakmicu sa Slovačkom. Stajati pod hrvatskom zastavom i pjevati himnu baš u rodnom gradu, bio jedan od ljepših trenutaka u životu. Okupljanje je bilo namijenjeno isključivo kao priprema za Svjetsko prvenstvo u Mađarskoj ove godine na koje na kraju nisam otišao, zaključuje Domagoj.

Izvor: Privatna arhiva

Izdvojeni članak

Više od 500 gledatelja na finalu Državnog prvenstva u rukometu

Najdraži predmeti u školi matematika i fizika, a uzor Ivano Balić

Perspektivni rukometaš iz Osijeka podijelio je s nama i neke osobne crte iz svog života.

Sportski uzor?

Od stranih sportaša Ray Lewis i Allen Iverson, a od domaćih Ivano Balić.

Omiljeni film?

Any Given Sunday.

Najdraži i najmrži predmet u školi?

Osim tjelesnog, najdraži su mi bili matematika i fizika, a najomraženiji geografija i latinski jezik.

Osobine koje cijeniš kod sportaša?

Odlučnost, hrabrost i lucidnost.

Omiljeni glazbeni žanr?

Hip-hop, rap, rock.

Najdraži sportski tim?

F. C. Barcelona.

Uspjeh u školi?

Odličan (prosjek 4.6).

Neostvarena želja?

Uvesti Osijek u Premier ligu i postati standardi hrvatski reprezentativac.