Pretraga

Top sportaš: Ivica Ramadža futsal ‘hakler’ iz Splita i budući student Ekonomije

A- A+

Ivica Ramadža maturant je Komercijalno-trgovačke škole u Splitu te izvrstan ‘hakler’ Malonogometnog kluba Mejaši iz istog grada. Ujedno je i bio i kapetan futsal reprezentacije svoje škole, koja je osvojila broncu na Državnom prvenstvu u Poreču. Poput većine malonogometaša, karijeru je počeo na velikom terenu, a u futsalu je četiri godine. Iako bi volio postati profesionalni futsal igrač, nije siguran hoće li to u Hrvatskoj biti moguće, pa planira upisati Ekonomski fakultet u Splitu.

Ivica Ramadža 19-godišnji je maturant Komercijalno-trgovačke škole u Splitu te perspektivan malonogometaš MNK Mejaši. Predvodio je kao kapetan, brod svoje škole u plovidbi prema bronci na Državnom prvenstvu u Poreču, početkom svibnja. Nogometom se bavi od prvog razreda osnovne škole, a futsal igračem postaje prije četiri godine. Ispunjava ga ovaj sport te bi jako volio postati profesionalcom, no kako ne vjeruje da će od toga moći živjeti, pokušat će upisati Ekonomski fakultet u Splitu.

Za Mejaše je ove godine odigrao i prvu seniorsku sezonu, a iako su bili u donjem domu prve lige, Ivica navodi da se kao mlada momčad imaju dobru perspektivu kroz koju sezonu, uplesti u borbu za naslov.

Izdvojeni članak

Top sportašica: Košarkašica Petra Ramljak dvostruka osvajačica školskog Državnog prvenstva

Najteži put do završnice Državnog prvenstva

Ivica nije do sada imao vrhunske rezultate sa svojim malonogometnim klubom. Uvijek su nedostajale nijanse, za završnicu. No, stoga se osvrnuo na Državno prvenstvo, gdje su Splićani morali proći tri faze natjecanja, da bi se plasirali među šest najboljih škola u Hrvatskoj.

– Vjerujem da smo upravo mi, Komercijalno – trgovačka škola Split, imali najteži put do Poreča. Nakon što smo osvojili natjecanje grada Splita, morali smo proći županijsko natjecanje ( Split, Trogir, Brač i Makarska ), te međužupanijsko natjecanje ( Split, Šibenik, Biograd i Dubrovnik ), govori nam Ivica. Naime ne postoji jednak standard, za sve županije, tako da su u nekima momčadi morale odigrati svega par utakmica, da bi stigle u završnu fazu natjecanja.

– U svim ovim izlučnim fazama nismo doživjeli nijedan poraz, a prvi se dogodio tek u Poreču. Naglasio bih i da je moja škola drugu godinu najbolja u Splitu. Međutim na Državnom prvenstvu Krapina je najviše pokazala i zasluženo osvojila prvo mjesto, pojašnjava Ivica, koji preferira igrati na poziciji beka ili prednjeg.

Izdvojeni članak

Malonogometaši iz Srednje škole Krapina najbolji na Državnom prvenstvu

Sve do prošle godine usporedno trenirao i mali i veliki nogomet

Kao što smo prije spomenuli Ivica je počeo igrati nogomet još u prvom razredu osnovne škole. Prvi klub mu je bio NK Solin, da bi nakon pet godina treniranja prešao u NK Omladinac iz Vranjica.

– Tek prošlo ljeto, kad sam pozvan u seniorsku ekipu Mejaša sam odustao od velikog nogometa. Omladinac je klub iz Vranjica, pa mi nije bilo lako ići do tamo, oduzimalo mi je puno vremena pa bi u školi uvik bilo panike. Onda sam se uhvatio futsala. MNK Mejaši su mi klub s kvarta, prvi uopće za koji sam čuo i kojeg volim. Većina igrača je upravo s ovog kvarta, mlada smo ekipa i dobro se poznajemo, pa se nadam da ćemo za par sezona uspjeti osvojiti i državno prvenstvo. Uz dosta truda i rada, svašta se može dogoditi, govori Ivica koji za vrijeme sezone trenira četiri puta tjedno.

Osvrnuo se i na Hrvatsku futsal reprezentaciju koja je na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu, zauzela četvrto mjesto.

– Imamo vrhunske igrače kao što su primjerice Marinović, Novak i Bajrušović tako da mislim da smo zasluženo osvojili četvrto mjesto prošle godine. Vjerujem da imamo potencijal i ostati u vrhu futsal reprezentacija. Što se mene tiče, još sam mlad, ali svakako bi mi bilo ispunjenje snova jednog dana obući dres reprezentacije, rekao nam je Ivica.

Ivici je hobi spavanje, a nema omiljeni predmet u školi

U nekoliko kratkih odgovora, Ivica je podijelio s nama još neke pojedinosti iz svog života.

Sportski uzor?

Sportski uzor mi je Ronaldinho, čim sam prvi put vidio njegovu igru, zavolio sam ga. Životni uzor mi je stariji brat Ante.

Najdraži film?

Obožavam sve filmove Jima Careya.

Izdvojeni članak

Srednjoškolsko državno prvenstvo: Malonogometaši iz Splita nezadovoljni suđenjem

Hobi?

Spavanje definitivno.

Glazba?

Sve osim metala.

Prosjek ocjena u školi?

Sve četiri godine dobar.

Najdraži sportski kolektiv?

FC Barcelona

Najdraži predmet u školi?

Nemam, sve ih jednako mrzim. (smijeh)

Neostvarena želja?

Slikati se s Ronaldinhom.