Pretraga

Top sportašica: Košarkašica Petra Ramljak dvostruka osvajačica školskog Državnog prvenstva

A- A+

Petra Ramljak talentirana je košarkašica iz Treće gimnazije Zagreb, koja je u dobi od 16 godina uspjela već ostvariti zapažene rezultate s timom svoje škole, kao i klubom Croatia 2006 čija je članica već šest godina. Otkrila nam je da je košarka zapravo bila tek njen drugi odabir, budući da je htjela trenirati rukomet. S odličnim uspjehom je završila prvi razred srednje škole, a nada se da će tako biti i s drugim koji privodi kraju. Kapetanica je košarkaške ekipe svoje škole koja je prošle i ove godine bila prva na Državnom prvenstvu Hrvatske te osvojila izvrsno šesto mjesto na Svjetskom školskom prvenstvu na Cipru.

Učenica drugog razreda općeg smjera Treće gimnazije Zagreb Petra Ramljak, perspektivna je košarkašica, koja je u dobi od 16 godina već ostvarila sjajne rezultate. Tim njene škole bez premca je te već drugu godinu za redom osvaja Državno prvenstvo Hrvatske. Uz to košarkašice Treće gimnazije bile su šeste na Svjetskom školskom prvenstvu, koje se ove godine igralo na Cipru. Petra igra poziciju krila i svakodnevno odrađuje treninge. Zasada je privlače arhitektura i psihologija, mada sama priznaje da još nije odlučila čim se želi baviti u životu.

Izdvojeni članak

Košarkašice šeste,a dečki 16., na Svjetskom školskom prvenstvu

Rukomet bio njen prvi izbor, ali se zbog roditelja odlučila za košarku

– S košarkom sam se počela bavit u četvrtom razredu osnovne, iako zapravo nije bila moj prvi izbor. Htjela sam trenirati rukomet, ali roditelji mi nisu dopustili jer su mislili da je to pregrub sport za cure, tako da sam na kraju odabrala košarku, govori Petra o svojim počecima.

Prvi i dosada jedini njen klub je Croatia 2006, s kojim je također posljednjih godina ostvarila nekoliko sjajnih uspjeha, o kojima Petra skromno progovara.

– Sada sam junior, a moj klub nastupa u prvoj juniorskoj ligi. Nismo imali ovako vrhunske uspjehe kao sa školom, ali mogla bih neke izdvojiti. Ove godine smo bile četvrte u državi, što i nije neki uspjeh. Prošle godine smo bile viceprvakinje države, a prije dvije smo bile treće u kadetskom uzrastu za 95. godište, navodi Petra Ramljak.

Izdvojeni članak

Više od 500 gledatelja na finalu Državnog prvenstva u rukometu

Unatoč dosadašnjim rezultatima, nema prevelike ambicije kao košarkašica

Petra ide korak po korak, pa tako zasada nije sigurna čime se namjerava profesionalno baviti u životu. Trenutno je privlače arhitektura i psihologija, ali ima i mnogo drugih interesa. Pitali smo Petru kakve ima ciljeve ostvariti u svome sportu te razmišlja li o eventualnom pozivu u mladu košarkašku reprezentaciju Hrvatske.

– Nemam baš prevelike ambicije što se košarke tiče, a o pozivu u mladu reprezentaciju i ne razmišljam. Kada bih razmišljala, trebala bih se dosta potruditi za to. No, svakako bi bila velika čast igrati za reprezentaciju svoje zemlje, objašnjava Petra.

Osvrnuli smo se i na besprijekoran put Treće gimnazije Zagreb ka drugoj uzastopnoj tituli na Državnom prvenstvu hrvatskih srednjih škola, gdje su sve protivnice pobijedile s dvadesetak poena razlike. Teško je bilo izdvojiti protivnice koje su pružile ozbiljniji otpor.

– Teško mi je reći da nam je ijedna momčad pružila veliki otpor jer smo sve pobjeđivale s bar 20 razlike, ali evo izdvojila bih Šibenik. No, pobjedom ove godine, nismo izborile međunarodno natjecanje. Za odlazak na svjetsko školsko natjecanje koje se održava iduće godine u Francuskoj, morat ćemo osvojiti Državno prvenstvo i iduće godine, dodaje Petra.

Petrin sportski uzor Mario Mandžukić, a najdraži predmet likovna umjetnost

U par kratkih odgovora, Petra nam je predstavila svoju osobnu stranu.

Sportski uzor?

Mario Mandžukić.

Omiljena knjiga?

‘P. S. Volim te’.

Hobi?

Izlasci s prijateljima i rolanje.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Športska gimnazija iz Zagreba najuspješnija na Državnom prvenstvu

Omiljeni film?

Tres metros sobre el cielo. Izdvojila bih i Avatar

Glazbeni žanr?

Sve osim metala, rocka i sličnoga.

Prosjek ocjena u školi?

Prvi razred srednje 4,6.

Sportski kolektiv?

Bayern München i Barcelona.

Najdraži predmet u školi?

Likovna umjetnost, zbog arhitekture.

Neostvarena želja?

Upoznati Marija Mandžukića. (smijeh)