Pretraga

Tri Egipćana noćas pokušala uništiti internet

A- A+

Egipatska mornarica noćas je uhitila tri ronioca koji su nedaleko od Alexandrije pokušavali prerezati kablove putem kojih se odvija internetska komunikacija između Europe te Afrike i Azije. Da su uspjeli u svom naumu, internet bi diljem svijeta doslovno prestao funkcionirati a to bi nanijelo ogromne gubitke gospodarstvu i praktički svakom aspektu života.

U vrijeme bežične komunikacije, satalite i nevjerojatno brzih internetskih brzina, većina ljudi misli da se i podaci između kontinenata razmjenjuju – bežično. No, to ipak nije tako. Naime, svi kontinenti svijeta povezani su ogromnim kablovima kojima se prenose podaci i to je u svojoj biti – internet.

Radi se doslovno o tisućama i tisućama kilometara ogromnih kabela bez kojih bi internet bio neostvariv. Internet je pak vrlo bitnu ulogu igrao u Arapskom proljeću čije se jedno poglavlje odvilo i u Egiptu. Da nije bilo interneta, pitanje je bi li diktator Mubarak ikada bio svrgnut.

Upravo u Egiptu se noćas odvijala potpuno bizarna i suluda scena. Naime, egipatska mornarica je noćas nedaleko od grada Alexandrije primijetila privezani brodić na kojemu nije bilo nikoga. Mornarica je odlučila provesti inspekciju i pod vodom zatekla trojicu Egipćana koji su pokušavali prerezati internetski vod koji povezuje Europu, Afriku i Aziju.

Gizmodo.com

Uporni trojac nalazio se kod točke označene brojem 5. Mornarica je uhitila problematičnu ekipu a njihovi motivi su još uvijek nepoznati no uvjereni smo da bi oni još dodatno začinili ovu bizarnu priču.

Potpunu i interaktivnu mapu podvodnih kabela diljem kugle zemaljske možete promotriti ovdje.