Pretraga

Troleri na aparatima: TikTok testira opciju koja bi mnoge od njih mogla posramiti

A- A+

TikTok je službeno potvrdio da testira opciju koja omogućuje korisnicima da dislajkaju komentare za koje misle da su nevažni ili neprikladni. Riječ je o mogućnosti koja bi tako trebala poboljšati sigurnost i provođenje pravila na TikToku.

tiktok

Kon Karampelas, Unsplash

Dislajkanje je za društvene mreže pomalo teška tema, pa ga zato mnoge nikada nisu ni uvele, a YouTube se čak prošle godine odlučio riješiti prikaza broja dislajkova na videima.

No, TikTok je sada službeno objavio da testira opciju dislajkanja tuđih komentara na videima, tvrdeći da će tako poboljšati sigurnost na društvenoj mreži. Oni, naime, žele da korisnici dislajkom označe komentare koje smatraju nevažnim ili neprikladnim.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Na TikToku pokazala što sve jedna učiteljica ima u pernici: ‘Zadnja stvar me dotukla’

– Povratne informacije koje ćemo dobiti od zajednice, dodat će se nizu čimbenika koje već koristimo kako bismo pomogli da komentari budu dosljedno i relevantno mjesto za angažman između korisnika, priopćili su iz TikToka.

Kako podsjeća The Verge, korisnici TikToka već mogu dislajkati videe te tako signalizirati aplikaciji da ih takav sadržaj ne zanima. Iako još nije u potpunosti poznato kako će dislajkanje komentara funkcionirati, navodi se da će se nova opcija nalaziti uz one postojeće za prijavljivanje komentara koji krše pravila mreže.

Iz TikToka napominju da će u sljedećim tjednima otkriti hoće li dislajkanje komentara postati dostupno za sve korisnike.