Pretraga

Učenici po treći put izlaze na ulice: U Zagrebu se sprema još jedan prosvjed za klimu

A- A+

Nakon dvaju održanih prosvjeda u ožujku, mladi organizatori najavljuju novi štrajk učenika za klimu, School Strike 4 Climate. Održat će se sljedećeg petka, 24. svibnja, u Zagrebu, a učenici se tako, poručuju, nastavljaju boriti za planet.

foto: Ivan Božić, srednja.hr

Treći prosvjed učenika za klimu School Strike 4 Climate održat će se u petak, 24. svibnja, s početkom u 14:30 sati na Europskom trgu. Iako u opisu događaja Mladi za klimu još ne stoji mapa prosvjeda, pretpostavlja se da će učenici krenuti prema Markovu trgu gdje će biti održani govori. No, detalje će organizatori objaviti na Facebook stranici, ali i Instagram profilu.

Izdvojeni članak

[FOTO] Umjesto odlaska na nastavu, srednjoškolci prosvjedovali: Imaju 7 zahtjeva za Vladu RH

Podsjetimo, sredinom ožujka prosvjed se održao na svjetskoj razini, a osim mladih Zagrepčana za svijetliju budućnost Zemlje na ulicama su bili učenici u još 5 hrvatskih gradova. Nakon velikog odaziva na prvom zagrebačkom prosvjedu, održan je drugi, no bez potpore ravnatelja i profesora.

Cijelu je eko-priču pokrenula šesnaestogodišnja Šveđanka Greta Thunberg koja je nominirana za Nobelovu nagradu za mir.

– 3. prosvjed? Za istu stvar? U Hrvatskoj? I mi se ponekad začudimo što moramo prosvjedovati kako bismo spasili planet. Smiješno je što će sve neki ignorirati kako bi zaštitili vlastite interese.
Niš, izgleda da moramo opet. Dva dana nakon norijade (24.5.) vidimo se na Europskom u 14:30.
Dada… malo nezgodno vrijeme za neke, ali što ćemo kad nemamo izbora?, poručuju organizatori prosvjeda.