Pretraga

Učenici skupljali novac za azil i posjetili napuštene životinje: ‘Da svaka njuška nađe svoj topli dom’

A- A+

Ekonomska i birotehnička škola u Bjelovaru na poseban je način obilježila Svjetski dan životinja. Kako bi pomogli ugroženim mačkama i psima, odlučili su prikupljati pomoć u obliku hrane i novčanih sredstava kako bi pomogli azilu Šapa, prvom i najstarijem azilu za napuštene životinje na području Bjelovara.

psi bjelovar azil šapa učenici

Foto: Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar

Učenici Ekonomske i birotehničke škole na poseban su način odlučili pomoći svojim četveronožnim prijateljima. Prikupljali su novac i hranu za azil ‘Šapa’ te ga i posjetili osobno. Razred koji se najviše angažirao u humanitarnoj akciji bio je 2.b, a vrijedne učenike oduševljeno su dočekali Molly, Misty, Medo, Goga, Tobi i drugi štićenici azila Šapa.

Da život napuštenih životinja nije lak, zna većina ljudi, ali samo se rijetki angažiraju kako bi im pomogli. Učenici Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar odlučili su pomoći i obilježiti Svjetski dan životinja. Vijeće učenika je na prijedlog pedagoginje Kristine Kelemin Krce odlučilo pokrenuti humanitarnu akciju prikupljanja pseće i mačje hrane te novčanih sredstava za azil Šapa.

Izdvojeni članak

Učenici zagrebačke škole imat će nesvakidašnju praksu: ‘Sljedeće jeseni beremo grožđe i proizvodimo vino’

U prikupljanju se najviše istaknuo 2.b razred s razrednicom Biljanom Ilkoski na čelu. Oni su i sami posjetili azil Šapa i upoznali se s njegovim brojnim stanovnicima. Oduševljeno su ih dočekali Molly, Misty, Medo, Goga, Tobi i drugi štićenici.

– Naši domaćini oduševili su nas svojim pristupom prema njuškicama te nas upoznali sa njihovim ne tako lijepim životnim pričama i putevima dolaska do azila. Susret se odužio znatno duže nego li smo planirali, a pritom nas nije omela ni uporna kišica. Blatnjavi i ‘dlakavi’, ali ispunjena srca napustili smo Šapu uz nadu da tragičnih psećih sudbina bude što manje te da svaka njuška nađe svoj topli dom, opisala je pedagoginja Kelemin Krce posjet na stranicama škole.