Pretraga

Učenici zagrebačke škole imat će nesvakidašnju praksu: ‘Sljedeće jeseni beremo grožđe i proizvodimo vino’

A- A+

Učenici Agronomske škole od sljedeće će jeseni brati grožđe i raditi vino. Rezultat je to Sporazuma o korištenju nasada vinove loze, kojeg su potpisali dekan Agronomskog fakulteta Ivica Kisić te ravnatelj Agronomske škole Ivica Marinić.

U Maloj vijećnici Agronomskog fakulteta u Zagrebu, ravnatelj Agronomske škole Ivica Marinić i dekan fakulteta Ivica Kisić, potpisali su Sporazum o korištenju nasada vinove loze. Riječ je, naime, o sporazumu kojim Agronomski fakultet ustupa Školi na višegodišnje korištenje vinograd površine 6.500 kvadratnih metara na Vinogradarsko vinarskom pokušalištu Jazbina.

Prema objavi Agronomske škole na službenoj Facebook stranici, redovito će održavati i obrađivati vinograd, a njihovi će učenici na praktičnoj nastavi unaprijediti svoje vještine u području vinogradarstva primjenjujući ampelotehničke zahvate.

Izdvojeni članak

Znanstvenici s PMF-a osmislili postupak koji uvelike pomaže vinogradarima: Razgovarali smo s njima

– Fakultet će omogućiti učenicima u svom vinskom podrum preradu grožđa i proizvodnju vina, pa će tako unaprijediti vještine i u području vinarstva. Dakle, sljedeće jesen beremo grožđe i proizvodimo vino, prvi naš traminac, kažu iz Agronomske škole.

Na potpisivanju Sporazuma prisustvovala je i profesorica Lucija Baškarić te profesori Darko Preiner Željko Andabaka sa Zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo Agronomskog fakulteta.