Pretraga

Upoznajte maturanticu zagrebačke XIII. gimnazije koja je nosila Chanel na tjednu mode u Parizu

A- A+

Sara Sorić je 17-godišnja odlična učenica u XIII. zagrebačkoj gimnaziji, kojoj je pošlo za rukom ono što je san mnogih mladih manekenki diljem svijeta. Ona je naime nedavno na pariškom tjednu mode nosila krpice Chanelove kolekcije za proljeće/ljeto 2016. Kako je doživjela to iskustvo, koje bi još brendove voljela nositi, ali i kakvi su joj planovi na obrazovnom putu, otkrila nam je sama.

Samo joj je 17 godina, a već je ostvarila san o kojem maštaju mnoge djevojke u svim kutcima Globusa. Ona je 178 centimetara visoka Zagrepčanka Sara Sorić, koja pohađa četvrti razred XIII. gimnazije, a prije 15-ak dana je nosila Chanelovu kolekciju na tjednu mode u Parizu. Iako se manekenstvom bavi tek dvije godine, već je uspjela ostvariti sjajne uspjehe u tom području, a više o svemu rekla nam je sama.

Izdvojeni članak

[FOTO] Učenica zagrebačke XIII. gimnazije odabrana za svjetsko Lice godine

Nije me moda zanimala do 15 godine, a onda kreće preokret

– Prije me to uopće nije zanimalo i nisam se mogla vidjeti da nosim revije u Hrvatskoj, a kamoli na Paris fashion weeku, ali život nam svašta donese, objašnjava Sara, dodajući da je s izletom u manekenske vode sve počelo kada je imala 15 godina, kada je slučajno upoznala modnu agenticu Tihanu Harapin Zelepugin.

Spontanost je očigledno unijela mnogo dobroga u Sarin život, a takav pristup ju je i odveo na pariške piste.

– I mene zanima kako to da su mene odabrali (smijeh), ali mislim da ima i nešto u tome što sam došla bez ikakvih očekivanja i mislila sam si ‘ako ništa ne nosim bar imam produženi godišnji u Parizu’, otkriva maturantica XIII. gimnazije, koja je ipak u francuskoj prijestolnici ostvarila puno više od odmora.

Nosila je već modele nekolicine megapopularnih kreatora i brendova, a istaknula je i favorite.

– Posebno sam ponosna i sretna zbog Chanela i Elie Saaba jer se sjećam da sam s 15 godina gledala njegove revije i razmišljala ‘ako ikad nosim njegovu reviju ja sam uspjela’, a sad kad sam to napravila, želim radit više i više, govori o iskustvu i ambicijama Sara Sorić.

Još nije ni punoljetna, ali je puno pouka izvukla iz svojih dosadašnjih angažmana.

– Naučila sam da treba imati jako puno strpljenja i da uvijek moraš stajat čvrsto na zemlji bez obzira na koliko portala i časopisa bila ili revija nosila, rekla nam je 17-godišnjakinja koja izgleda ipak nije poletjela na pariškim pistama.

Izdvojeni članak

Studentica sa zagrebačkog Kairosa zakročila u inozemni svijet mode

Razmišljam o karijeri manekenke, a želim i studirati na Političkim znanostima

Obzirom da je gimnazijalka svakako razmišlja o studiju, a ni manekenska karijera joj više nije misaona imenica, obzirom na to koja si je sve vrata otvorila.

– Iako prije nisam razmišljala o karijeri manekenke, u posljednje dvije godine mi se stajalište jako promjenilo. Za sada imam namjeru nakon srednje upisati Političke znanosti vanredno ili pauzirati godinu, nisam još odlučila. Svakako bih htjela vidjeti kako će se moja inozemna karijera razvijati, o planovima govori Sara.

Rekla nam je kako uspjeva uskladiti obveze u manekenstvu i školi jer joj očito dobro ide na oba polja, kao i ostane li joj išta slobodnog vremena.    

– Budući da sam sad bila odsutna četiri tjedna, u slobodno vrijeme se što vise družim s prijateljima i obitelji jer se svaki čas može dogoditi da me zovu iz Pariza da dođem odraditi neko snimanje. Za hobije kao ples ili sport više nemam vremena kao prije, zbog toga što prolazim s odličnim uspjehom cijelu srednju skolu, a to iziskuje mnogo vremena kao i modeling, objašnjava ova maturantica.

Izdvojeni članak

Manekenka iz zagrebačke XVI. gimnazije u pohodu na svjetske modne piste

Da profesori nemaju razumijevanja bilo bi puno teže, a i brdo neopravdanih sati

Uz inozemne poslove, Sara ih ima dosta na domaćem tlu pa je tako nosila modele i na netom završenom Cro A Porteru. Ne zamara se previše prehranom, jer je kako nam veli ‘naslijedila metabolizam svoje mame balerine’.

Kada je pak riječ o odsustvu s nastave, sretna je jer ima puno razumijevanja od strane profesora.

– Da nemam podršku profesora, bilo bi mi puno teze u školi i imala bih brdo neopravdanih izostanaka, kroz smijeh naglašava Sara.

Mogućnosti zarade od bavljenja manekenstvom i modelingom, kudikamo su različite kod nas i u inozemstvu.

– U Hrvatskoj se može zaraditi džeparac, ali više od toga ne. To je super za jednu tinejdžericu koja onda može malo olakšati financijske izdatke svojim roditeljima. Ali u inozemstvu se zarađuje puno više, otkriva 17-godišnjakinja.

Iako je već nosila kreacije mnoštva značajnih dizajnera, ima jedan koji joj je neostvarena želja.

– Voljela bih nositi Valentina, što sam ovoga puta skoro i uspjela (u Parizu nap. a.), ali više sreće drugi put, dodaje Sara.

Na kraju je prozborila i o tome koji su joj uzori u modnom svijetu te natuknula nešto o svom prvom sljedećem angažmanu.

– Uzori u modnom svijetu su mi Sasha Luss, Maartje Verhoef i Karlie Kloss. A što se tiče sljedećeg angažmana, trebala bih šutiti o tome, (smijeh) ali plan je snimati kampanju za jedan fantastični dizajnerski dvojac ovaj vikend. Sve ćete saznati na vrijeme, tajanstveno završava Sara Sorić.